Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lehtinen, Koivu ja Peltonen osaksi komeaa olympiahistoriaa

Jere Lehtinen, Saku Koivu ja Ville Peltonen nousivat Vancouverin pronssimitalin ansiosta komeaan joukkoon. Kolmikko otti uransa neljännet olympiamitalit ja he nousivat Vladislav Tretjakin, Igor Kravtshukin ja Jiri Holikin rinnalle jakamaan olympiamitalien ennätystä.

urheilu
Jere Lehtinen, Saku Koivu ja Ville Peltonen.
YLE

Niin Lehtisellä, Koivulla kuin Peltosellakin on kasassa nyt yksi hopeinen ja kolme pronssista olympiamitalia. Vancouverin lisäksi kolmikko on ollut juhlimassa Suomen olympiamenestystä Lillehammerissa 1994 (pronssi), Naganossa 1998 (pronssi) ja Torinossa 2006 (hopea).

Jääkiekkohistoriassa vain kolme muuta pelaajaa ovat yltäneet neljään olympiamitaliin.

Neuvostoliiton maalivahtisuuruus Vladislav Tretjak oli voittamassa vuosina 1972-84 maalleen kolmea kultaa ja yhtä hopeaa olympiatasolla.

Neuvostoliiton, IVY:n ja Venäjän joukkueissa pelannut näppäräkätinen puolustaja Igor Kravtshuk puolestaan oli juhlimassa kahta kultaa, yhtä hopeaa ja yhtä pronssia olympiakaukaloissa vuosina 1988-2002.

Listan kolmas pelaaja on Tshekkoslovakian taiturimainen hyökkääjä Jiri Holik, joka voitti vuosina 1964-76 kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat