Tapanilan Erä suosikkina kaatamaan Nokiaa

Salibandyliigan pudotuspelit alkavat perjantaina ensimmäisillä puolivälieräotteluilla. Runkosarjan voittanut Tapanilan Erä avaa urakkansa päivää myöhemmin, kun se kohtaa itse valitsemansa vastustajan Nokian KrP:n ensimmäisessä puolivälierässä.

Kuva: YLE

Ensimmäistä kertaa pudotuspelivastustajaansa valitsemaan päässeen Tapanilan Erän päävalmentaja Petteri Bergman totesi, ettei valinta ollut helppo. Usein pudotuspelivalinnoissa spekuloidaan matkustamisen raskaudella, mutta tapanilalaiset ovat menestymisen eteen valmiita vähän matkustamaankin.

- Me katsoimme puhtaasti urheilullisia perusteita. Totesimme pitkän harkinnan jälkeen, että Nokian KrP sopii meille tässä kohdassa parhaiten. Tasaisen runkosarjan jälkeen kaikki joukkueet ovat kovia. Joku sieltä pitää kuitenkin ottaa.

- Aikaisempina vuosina emme ole päässeet valitsemaan. Nyt oli mukava itse myhäillä, kun muut spekuloivat runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen. Oli haastava valinta ja pitkä keskustelu käytiin.

Erä on puolivälieräsarjassa selvä ennakkosuosikki. Päävalmentaja Bergman kuitenkin muistutti, että jos Nokialle antaa mahdollisuuden maalintekoon, löytyy joukkueesta tehokkaita pelimiehiä. Nokian riveissä pelaa mm. runkosarjan pistepörssin voittanut Henri Johansson.

- Lähdemme keskittymään omaan tekemiseemme. Taktisesti en lähde ehkä tässä kohtaa kertomaan, miten Nokian aseet puretaan. Siellä on äärettömän hyviä yksilöitä ja maajoukkuekavereita mukana ryhmässä. He ratkaisevat huikealla prosentilla niistä paikoista, jotka he saavat. Uskon, että tämä sarja ratkeaa meidän vahvaan liikkeeseen. Vastustajalla on terävä kärki, mutta aika kapea materiaali, Bergman pohti.

"Erällä paineet - me olemme vain alkuruoka"

Nokian KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi otti Tapanilan Erän valinnan vastaan mukisematta.

- Ihan hyvät fiilikset sen takia, että ollaan mukana pudotuspeleissä. Nämä pelit ovat kuitenkin ihan oma maailmansa. Vastus ei ainakaan runkosarjan osalta ole se helpoin.

Myllyniemi totesi, että Nokian täytyy puolivälierissä pyrkiä hyödyntämään altavastaajan asema mahdollisimman hyvin. Erä on sarjan selvä suosikki ja ehkä jopa suurin mestarisuosikki.

- Erällä on laaja materiaali ja hyvä maalivahti. Meidän aseemme täytyy olla se, että saamme horjutettua ennen kaikkea maalivahtipeliä ja henkistä puolta. Erällähän ne paineet ovat - me olemme vain alkuruoka.

Nokialaisille pudotuspelipaikka oli jo iso voitto. Tammikuun heikon jakson jälkeen näytti jo hetken siltä, että joukkue jää pudotuspelien ulkopuolelle. Lisäksi loukkaantumiset ovat aiheuttaneet päävalmentajalle ennen aikaista hiustenlähtöä.

- Viime viikkoina on ollut huono terveystilanne. Paljon on ollut loukkaantuneita ja sitten vielä flunssaa ja kuumeet päälle. Uskon kuitenkin, että ihan iskukykyinen joukkue saadaan. Joukkueelle iso kiitos tasonnostosta helmikuussa. Kun päästiin tänne, niin haluamme olla vielä parempia, Myllyniemi päätti.