Suora

 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Moan löi Mannisen loppusuoran taistossa

Neljäntenätoista ladulle startannut Norjan Magnus Moan voitti yhdistetyn mc-kilpailun Lahden Salpausselällä. Sijalta 11 ladulle lähtenyt Hannu Manninen joutui taipumaan loppusuoran kamppailussa Moanin kanssa, eroa kaksikon välille jäi 2,3 sekuntia. Kolmanneksi ehti Saksan Tino Edelmann.

urheilu
Hannu Manninen, Magnus Moan ja Tino Edelmann palkintokorokkeella.
YLE

Kakkosena startannut Itävallan Mario Stecher sai ensimmäisen 2,5 km:n lenkin aikana ensimmäisenä lähtenyttä maanmiestään Wilhelm Denifliä kymmenen sekuntia kiinni. Kolmantena ladulle startannut Janne Ryynänen oli pudonnut sijalle viisi, mutta ero kärkeen oli säilynyt samana. Hannu Mannisen vetämässä ryhmässä kärkeä ajoivat takaa Saksan Björn Kircheisen, Norjan Magnus Moan ja Tshekin Pavel Churavy. Ensimmäisen lenkin jälkeen ryhmä oli ajanut Denifliä kiinni puoli minuuttia.

Stecher ajoi Deniflin kiinni 3,9 km:n väliaikapaikalle tultaessa. Mannisen vetämä letka oli väliaikapaikalla enää puolen minuutin päässä kärjestä, ja ennen puolimatkaan tultaessa Manninen oli noussut jo kolmanneksi, eroa itävaltalaiskaksikkoon oli tässä vaiheessa 26 sekuntia.

Takaa-ajajat ohittivat kakkossijalla olleen Deniflin 6,4 km:n väliaikapaikalle tultaessa. Kakkossijalle nousseen Mannisen ero Stecheriin oli tässä vaiheessa reilut 15 sekuntia. Väliaikapaikan jälkeen Moan lähti vetämään letkaa, ja Manninen sekä Saksan Tino Edelmann pysyivät hyvin peesissä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Stecherin johto oli enää 2,1 sekuntia.

Moan siirtyi viimeisen lenkin alussa kisan kärkeen ja Manninen seurasi tiukasti Stecherin ja Edelmannin kanssa. Manninen siirtyi kisan johtoon viimeiselle 8,9 km:n väliaikapaikalle tultaessa, perässään Moan ja Edelman. Stecher ei pysynyt kolmikon peesissä Salpausselän tiukoissa nousuissa, ja pyrki varmistelemaan neljättä sijaa.

Stadionille tultaessa Moan ja Manninen jättivät Edelmannin ja kisan voitto ratkaistiin kaksinkamppailuna loppusuoralla. Tässä kamppailussa norjalainen oli vahvempi, ja eroa Moanin eduksi maalissa oli lopulta 2,3 sekuntia.

Janne Ryynänen jäi ladulla lopulta sijalle 18, ero kärkeen oli 1.08,5. Anssi Koivuranta piti 29. sijansa, mutta sijalta kymmenen hiihto-osuudelle startannut Jaakko Tallus romahti sijalle 36.

Kolmantenatoista hiihto-osuudelle lähtenyt Ranskan Jason Lamy Chappuis varmisti päivän kymmenennellä sijallaan maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Kautta on jäljellä enää kaksi kilpailua, Salpausselän toinen kisa lauantaina ja Oslon päätösosakilpailu viikon kuluttua, ja Chappuis on jo tavoittamattomassa yli 200 pisteen johdossa. Ero kakkossijaa pitävään Itävallan Felix Gottwaldiin on 276 pistettä.

SALPAUSSELKÄ, LOPPUTULOKSET

 1. Magnus Moan NOR 25.20,3
 1. Hannu Manninen FIN + 2,3
  1. Tino Edelmann GER + 7,2
  2. Mario Stecher AUT + 20,7
  3. Felix Gottwald AUT + 26,2
  4. Bernhard Gruber AUT + 38,0
 2. Francois Braud FRA + 39,3
  1. Akito Watabe JPN + 44,3
  2. Tomaz Druml AUT + 44,3
  3. Jason Lamy Chappuis FRA + 44,6

 1. Janne Ryynänen FIN +1.08,5
  1. Anssi Koivuranta FIN +2.20,7
  2. Jaakko Tallus FIN +2.39,5
 1. Ville Kähkönen FIN +4.48,6
  1. Lauri Asikainen FIN +4.55,9
  2. Jim Härtull FIN +5.51,8
  3. Joakim Lehto FIN +7.45,4

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat