Suora

  • Urheiluruutu

Manniselle uran 48. mc-osakilpailuvoitto Salpausselällä

Hannu Manninen nappasi lahtelaisyleisön edessä kauden kolmannen maailmancupin osakilpailuvoittonsa komean esityksen päätteeksi. Hän jätti toiseksi tulleen Itävallan Felix Gottwaldin hiihto-osuudella 28,4 sekunnin päähän. Anssi Koivuranta oli kuudes.

urheilu

Ykkösenä ladulle lähtenyt Itävallan Bernhard Gruber oli johdossa vielä ensimmäiselle väliaikapaikalle tultaessa. Hannu Manninen lähti sijalta 12 heti alusta alkaen tiukkaan takaa-ajoon, ja oli kaventanut 1,4 km:n kohdalla eron Gruberiin 45 sekunnista 16,4 sekuntiin.

Toiselle lenkille ensimmäisenä lähti neljäntenä hiihto-osuudelle lähtenyt Janne Ryynänen, perässään Gruber ja Ranskan Francois Braud. Manninen oli noussut jo kuudenneksi, eroa Ryynäseen oli enää vain 6 sekuntia. Mannisen perässä seitsemäntenä oli Anssi Koivuranta. Manninen nousi kärkeen ennen 3,9 km:n väliaikapaikkaa. Väliaikapaikalla Mannisen perässä olivat cup-voiton jo eilen varmistanut Ranskan Jason Lamy Chappuis sekä Gruber. Myös Itävallan Mario Stecher pysyi hyvin tuntumassa, tämä nelikko oli karannut hieman muilta.

Väliaikapaikan jälkeen Manninen ja Chappuis pystyivät jättämään Gruberin ja Stecherin. Puolimatkassa ero näiden kahden parivaljakon välillä oli 12 sekuntia. Seuraavassa ryhmässä puolimatkaan tulivat Koivuranta ja Ryynänen sijoilla viisi ja kahdeksan. Heidän perässään tuli jo kymmenenneksi noussut Itävallan Felix Gottwald, joka lähti ladulle sijalta 29. Perjantain voittaja, Norjan Magnus Moan ei ollut parhaassa iskussaan, eikä pystynyt vastaamaan Mannisen vahvaan hiihtoon.

Kolmannen lenkin ensimmäisissä tiukoissa nousuissa Manninen iski isomman vaihteen silmään ja oli jättänyt Chappuisin 6,4 km:n väliaikalle tultaessa jo 15 sekunnin päähän. Gruber ja Stecher olivat saaneet seurakseen Gottwaldin, tämän kolmikon ero Manniseen oli hieman yli puoli minuuttia.

Viimeiselle lenkille Manninen pääsi lähtemään turvallisessa sekunnin johdossa. Ero Chappuisiin oli kasvanut jo 23 sekuntiin, eikä itävaltalaistriokaan ollut saavuttanut Mannista lainkaan. Anssi Koivuranta oli kärjen tuntumassa kuudentena 47 sekunnin päässä Mannisesta. Moan oli noussut kahdeksanneksi, ja tavoitteli tiukasti palkintosijaa.

Viimeisellä 8,9 km:n väliaikapaikalla Mannisen jälkeen toiseksi oli noussut Gottwald, ja Moan jo viidenneksi. Manninen sai hiihtää ylhäisessä yksinäisyydessään uransa 48. maailmancupin osakilpailuvoittoon. Kakkoseksi hiihti Gottwald, joka jäi Mannisesta 28,4 sekuntia. Kolmospaikan nappasi Chappuis niukasti ennen Stecheriä ja Moania. Koivuranta sijoittui kuudenneksi.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat