Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Ilveksen taustalla melkoinen soppa - ensi kausi täysin auki

Jääkiekon SM-liigassa viimeisenä majailevan Ilveksen tulevaisuus on hämärän peitossa. Vaikka joukkue säilyttäisi SM-liigapaikkansa liigakarsintojen kautta, ensi kausi - ja etenkin pelaajatilanne - näyttää vaikealta. Ilveksen taustajoukot ovat tällä hetkellä niin sekavassa tilanteessa, että liigatason pelaajien hankkiminen on erittäin vaikeaa.

urheilu
Ilveksen johtohahmoja.
YLE

Ilveksen tulevaisuus on tietysti avoin sen mukaan, miten aikanaan käy liigakarsinnoissa. Tällä hetkellä joukkueella on toimitusjohtaja Esa Honkalehdon mukaan 12 pelaajasopimusta (kuusi hyökkääjää, kolme puolustajaa ja kolme maalivahtia). Näistä pelaajista yhdellä ei ole SM-liigakokemusta, kaikki muut ovat pelanneet liigatasolla. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että joukkueen kasaaminen on kesken.

Alkuviikosta Heikki Mälkiä kertoi tiedotusvälineille, että julkaisemattomia Ilves-sopimuksia ei ole. Honkalehto ei kuitenkaan täsmentänyt listassaan sitä, onko 12 pelaajan joukossa ns. optiopelaajia, joita ei automaattisesti voi laskea sopimuspelaajiksi.

Toimitusjohtaja Honkalehto kertoi haastattelua pyydettäessä, että he eivät tällä hetkellä kommentoi ensi kauden joukkuetta mitenkään muuten. Joukkueen kokoajasta tuntuu olevan kaikenlaista epäselvyyttä. Honkalehdon mukaan ensi kauden joukkueen kokoavat päävalmentaja Heikki Mälkiä ja pelaaja-asioista vastaava Juha Hautamaa, jonka roolia on tässä matkan varrella muutettukin.

Pelaajasopimuksissa on lisäksi Honkalehdon mukaan luvannut avustaa Raimo Summanen, joka tekee tällä hetkellä niin sanottua strategista selvitystä organisaation tilasta Ilveksen johdolle. Ja aikanaan vielä Honkalehto viimeistelee sopimuspaperit, eli hänkin on omalta tontiltaan mukana.

Pelaaja-agentit ihmeissään

Pelaajasopimusten osalta tämä roolitus tuntuu kuitenkin epäselvältä; ainakin, jos asiaa kysyy pelaajien edustajilta. Soittokierros agenteille toi esille jopa melkoista ryöpytystä, pahimmasta päästä oli vastaus ”Ei voisi vähemmän kiinnostaa koko joukkue”.

Asiallisemmin ilmaistuna eräs pelaaja-agentti kommentoi Ilveksen olevan sopimusmarkkinoilla kaksi kuukautta myöhässä, ja että ulospäin annettu viesti joukkueen kasaamisesta ei herätä vastapuolella minkäänlaista luottamusta.

Yhden haastatellun näkemyksen mukaan Ilveksellä olisi nyt ollut mahdollisuus kirkastaa ryvettynyttä julkikuvaansa kertomalla selvästi, kuka päättää ja mistä. Kolmen, jopa neljän nimen mainitseminen joukkueen kasaajana on kuitenkin huolestuttavaa.

Kuukausi sitten Juha Hautamaa lähetti pelaaja-agenteille viestin, että joukkueen kasaamisesta vastaisi herra Mälkiä, mutta sittemmin viesti on ollut, että Hautamaa kuitenkin jatkaisi. Hautamaa on ollut mukana erityisesti nuorten pelaajien sopimusneuvotteluissa.

Ilveksen tilanne on herättänyt ihmetystä muuallakin Tampereen urheilu- ja jääkiekkopiireissä. Aamulehden jääkiekkokolumnisti, joka kirjoittaa nimimerkillä Kirvesmies, kirjoitti Ilveksen tilanteesta perjantaina seuraavaa.

- Ilveksessä selvitetään hevosmiesten tietotoimiston mukaan myös jo sitä, että pitäisikö jo selvittää, että pitäisikö jonkun tehdä pelaajasopimuksia ensi kaudeksi. Aina niin kiltti media ei meitä tästä ole jostakin syystä lainkaan informoinut, ja me tapparalaiset kun haluamme ensi kaudeksi taas vahvan, vaikkakin hieman Tapparaa heikomman Ilveksen. Onko se manager Mälkiä vai joku muu, vai ei kukaan? Onko tää nyt auki vai kiinni vai mikä tässä...

Lähteet: YLE Urheilu / Sari Sirkkiä-Jarva

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat