Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Onnellisuus tärkeämpää kuin kiekkomiljoonat - Oskar Osala uskalsi jättää oravanpyörän ja elää nyt unelmaansa Espanjan golfrannikolla

"Helmisestä kakkosvalmentaja"

SM-liigajoukkue Ilves erotti päävalmentajansa Heikki Mälkiän tiistaina. Seuran uusi urheilutoimenjohtaja Seppo Hiitelä kommentoi Mälkiän potkuja, sekä Raimo Helmisen uutta roolia kakkosvalmentajana.

urheilu
YLE

Hiitelän vastuulla joukkueesa ovat urheilutoiminnan kehittäminen ja joukkueen kokoaminen. Hiitelä kommentoi uutisia ja myöntää, että tehty ratkaisu on viimeisiä keinoja nostaa joukkue suosta ja säilyttää sarjapaikka.

- Joukkue on pelannut huonosti koko kauden ja on sijalla 14. Katsottiin, että tehdään tällainen ratkaisu ja uskotaan, että tämä ratkaisu auttaa meitä säilyttämään liigapaikan, Hiitelä toteaa.

Kovin paljon vaihtoehtoja ei joukkueella Hiitelän mukaan ollut.

- Pelaajia ei enää pystytä vaihtamaan. Pelisuoritukset eivät parantuneet millään lailla, joten ehkä tästä nyt voi käyttää sanaa vihoviimeinen ratkaisu.

- Olin itse ratkaisua tekemässä, ja olen sen ratkaisun takana sataprosenttisesti.

Ilves ilmoitti myös, että valmennustiimiin nousee Raimo Helminen. Hänen toimenkuvansa on kakkosvalmentajan rooli. Hiitelän mukaan roolit muotoutuvat tulevien päivien aikana, vaikka asioista on jo ehditty keskustella uuden valmennuskaksikon kesken.

- Pajuoja on ykkösvalmentaja ja Helminen kakkosvalmentajana. Asia on tullut esiin aika nopeasti. He ovat kyllä eilen keskustelleet asiasta paljon, mutta muutaman seuraavan päivän aikana tämä lopullisesti muotoutuu.

Ilves kohtaa tiistaina kotonaan Porin Ässät. Tässä ottelussa Helminen ei vielä ole mukana valmennustehtävissä.

- Helminen ei ole tänään mukana, hän on mukana huomisesta lähtien. Varmaan pojat sopii asiat keskenään.

Hiitelä muistuttaa lopuksi, että joukkue on uinut niin syvissä vesissä, ettei kyse ollut ainoastaan päävalmentajan epäonnsitumisesta.

- Täytyy muistaa, että joukkue on viimeinen sarjassa, niin kyllähän tässä muutkin ovat epäonnistuneet kuin päävalmentaja Mälkiä. Epäonnistuminen koskee niin johtoa kuin koko muuta valmennustiimiä kuin pelaajiakin, Hiitelä toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat