Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Junno: Valmentajan vaihtoa mietittiin jo aiemmin

Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno kertoo, että päätös Matti Alatalon erottamisesta tehtiin tiistaisen HPK-tappion jälkeen. Jääkiekon SM-liigassa joulun jälkeen pahasti alisuorittaneen joukkueen valmentajavaihdosta mietittiin jo aiemmin, mutta Alatalolle haluttiin antaa aikaa kurssin korjaamiseen. Mikko Haapakoski oli Junnon mukaan selvä ykkösvalinta päävalmentajaksi.

urheilu
YLE

- Joukkue pelasi alle odotusten. Meillä oli hyviä jaksoja, mutta alisuoritimme selkeästi, toimitusjohtaja Junno kertoi.

Viimeinen niitti oli tiistainen HPK-peli, jossa Kärpät kärsi 0-4-tappion kotikentällään.

- Huonon HPK-pelin jälkeen kävimme asiaa läpi. Kaikenlaista on yritetty tehdä, mutta suunta ei ole millään muuttunut. Kävin Matin kanssa pitkän tuloskeskustelun ja päädyimme tähän ratkaisuun.

Kärpät on marraskuun lopun jälkeen pystynyt vain kerran voittamaan kaksi peräkkäistä ottelua varsinaisella peliajalla. Joulu-tammikuun vaihteessa Kärpät otti kolme voittoa putkeen. Sen jälkeen voittoja on tullut harvakseltaan.

- Teimme paljon asioita taustalla. Ei tällaisia päätöksiä pidä tehdä hätiköiden. Muutaman kerran sitä (valmentaja vaihtoa) kyllä mietittiin, mutta silloin todettiin, että yritetään vain tehdä parhaamme, ja kyllähän meillä oli parempia jaksoja, Junno perustelee.

Junno ilmoitti valmentajavaihdoksesta tänä aamuna joukkueelle. Myös Alatalo oli paikalla.

Kärpät nostaa pitkäaikaisen apuvalmentajan Mikko Haapakosken Alatalon paikalle. Seura oli tehnyt jo aiemmin Haapakosken kanssa sopimuksen tulevan kauden päävalmentajan pestistä. Kärppien alamäen aikana, Venäjältä vapautunutta Kari Heikkilää uumoiltiin joukkueen loppukauden pelastajaksi. Junno ei mielellään asiaa kommentoinut.

- Muuta vaihtoehtoa ei mielestäni ollut ja Mikko oli meidän luonnollisin ykkösvaihtoehtomme, sovimme sen eilen illalla. Muista vaihtoehdoista en edes halua keskustella, Junno sanoo.

Olitteko Kari Heikkilään yhteydessä?

- No, emme olleet.

Lähteet: YLE Urheilu / Riku Salminen

Suosittelemme

Tuoreimmat