1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Susanna Pöykiö lopettaa kilpauransa

Taitoluistelija Susanna Pöykiö lopettaa kisauransa. Pöykiö on kärsinyt pitkään selkäongelmista ja päätti vaikean kauden jälkeen vetäytyä kisajäiltä. 28-vuotias oululainen jäi ulos Suomen joukkueesta Vancouverin olympiakisoissa.

Kuva: EPA

- Viimeiset kuusi vuotta kilpaurastani olen taistellut alaselän välilevyongelman kanssa ja pidän sitä merkittävimpänä syynä urheilun päättymiselle huipputasolla. Lisäksi tiedostan myös sen, ettei kilpaurheilu missään olosuhteissa ole ikuista ja haluankin ottaa vastuun tulevaisuudestani myös koulutuksellisella puolella, Pöykiö toteaa tiedotteessaan.

Pöykiöllä on jo suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Urheilu-ura vaihtuu syksyllä akateemisiin opintoihin.

- Ensimmäisenä tavoitteenani on valmistua kesän kuluessa Oulun seudun ammattioppilaitoksesta tekstiilialan artesaaniksi. Syksyllä aloitan suomen kielen opinnot Oulun yliopistossa ja samalla aloitan uudenlaisen matkan, tutustuen akateemisen maailman tuomiin mahdollisuuksiin. Olen jatkossa kiinnostunut myös mahdollisista asiantuntija-, pr- ja opetustehtävistä, sillä koen halua jakaa pitkän ja vaativan urheilu-urani aikana oppimiani taitoja, Pöykiö kertoi.

Pöykiö luisteli EM-hopealle vuonna 2005 ja EM-pronssille vuonna 2009. Hän aloitti taitoluisteluharrastuksensa vuonna 1985, joten ura kesti komeat 25 vuotta. Pöykiö jättää jäähyväiset taitoluistelijana Oulun Luistelukerhon kevätnäytöksessä 18. huhtikuuta.