Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Saarinen harmitteli yhä Roglan hylkäystapausta

Yhdeksänneksi Falunin sunnuntain kisassa urakoinut Aino-Kaisa Saarinen hiihti maailmancupin kokonaiscupissa neljänneksi. - On ollut tapahtumarikas kausi. Olen tyytyväinen tähän, vaikka Roglan hylkäys kaivelee yhä mieltä, Saarinen myönsi.

urheilu
YLE

Saarista jäi kismittämään joulukuun 20. päivän maailmancupin osakilpailu Sloveniassa, jossa hänet hylättiin 15 km:n yhteislähtökilpailussa.

Saarinen vaihtoi kilpailun lopussa latua niin, että slovenialainen Petra Majdic kaatui. Suomi teki virallisen valituksen Kansainväliselle hiihtoliitolle, mutta se hylättiin.

Saarinen menetti rytäkässä neljännen sijan ja sen tuomat 50 maailmancupin pistettä. Maailmancupin loppupisteissä juuri Majdic ylsi kolmanneksi, 68 pisteen erolla Saariseen.

- Pitää nyt laskellella, miten se Roglan keissi oikeastaan vaikutti. Se jäi kyllä kaivelemaan. Olen sitä mieltä, että kaikkien pitää noudattaa sääntöjä, niin urheilijoiden kuin FIS:n, huomautti viluinen Saarinen.

Saarinen on pitänyt tuomarineuvoston ratkaisua epäoikeudenmukaisena. Hän perusti kantansa mm. viime kevään Salpausselän kilpailujen tapahtumiin. Tuolloin Majdic selvisi varoituksella siitä, että hän työnsi Pirjo Murasta sprinttimittelössä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat