Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu

Janne Väätäinen: Japani kiinnostaa

Janne Väätäinen ilmoitti Planicassa lentomäen MM-kisojen päätteeksi jättävänsä Suomen mäkijoukkueen valmennustehtävät. Hän muistelee organisaatiossa viettämiään vuosia lämmöllä, mutta kertoi haluavansa uusia haasteita.

urheilu
YLE

- Tämä on minun kohdalla nyt tässä. Pari vuotta päävalmentajana, mutta enemmän tai vähemmän näiden urheilijoiden ja tämän organisaation kanssa olen tehnyt töitä kahdeksan vuotta. Se on ollut hienoa aikaa, ja aika mahtavan koulun tässä on saanut käydä, mutta nyt on tullut aika muuttaa vähän suuntaa ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Väätäinen kertoo päätöksen jättää Suomen päävalmentajan pesti on kypsynyt aikaa myöden.

- Vaikka hoidin päävalmentajan tehtäviä vain kaksi vuotta, niin kuusi vuotta A-ryhmän mukana on pitkä aika. Ja pari vuotta sitä aikaisemmin olin B-ryhmän mukana. Aikansa kutakin, Väätäinen toteaa.

Väätäinen uskoo Suomen mäkihypyn kaipaavan muutosta, ja sellaista on hänen mukaansa jo ollut kuluvan kauden aikana havaittavissa.

- Jonkinlaista herätystä on tarvittu, mutta ei tämä ole ollut siitä kiinni, ettei ihmiset olisi tehneet töitä. Mäkihypyssä on tällä hetkellä hyviä ihmisiä mukana, ja moni heistä ansaitsee kiitoksen vaikka sitä suurta tulosta ei ole tullutkaan. Sekin aika tulee vielä.

Väätäinen kertoo jatkavansa edelleen mäkihyppyvalmennuksen parissa, mutta sitä hän ei vielä kommentoi missä seuraavaksi valmentaa. Vahvana vaihtoehtona pidetty Japani on Väätäisen mukaan ollut yhteydessä häneen, ja keskusteluja on käyty.

- Kyllä me olemme keskustelleet asioista. Se (Japani) on hyvin mielenkiintoinen maa ja tottakai kiinnostaa. Tässä haluaa omassa elämässäkin hakea uusia juttuja.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat