Paralympialaiset loistavasti vauhtiin suomalaisittain - Löytynojalle hopeaa!

Maija Löytynoja saavutti hopeaa paralympiakisojen naisten ampumahiihdon takaa-ajokilpailussa Whistlerissä. Suomi sai näin ollen mitalin jo heti ensimmäisenä kilpailupäivänä. Torinossa neljä vuotta sitten Suomelle ei tullut lainkaan mitaleja.

urheilu
Maija LöytynojaVANOC

Maija Löytynoja palautti Suomen talviparalympialaisten mitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen lauantaina Whistlerissä. Löytynoja ylsi ampumahiihdon takaa-ajossa hopealle, joka on myös hänen ensimmäinen arvokilpailumitalinsa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan voitti Venäjän Anna Burmistrova. Löytynojan päivä alkoi jo mainiosti, sillä ylivieskalainen oli karsinnassa kolmas.

- Karsinnan jälkeen yritin vaan pitää pääni mahdollisemman kylmänä. Meinasin työntää pääni tuonne hankeen, kyllä se sen verran höyrysi, Löytynoja nauroi.

Loppukilpailussa tuli jälleen nolla-ammunta. Hopeamitalin pahin uhkaaja oli lopulta Venäjän Alena Gorbunova, joka sortui kuitenkin kolmeen sakkoon. Viimeisellä kilometrin kierroksella venäläisestä ei ollutkaan enää hopeamitalitaistoon nousijaksi, vaan Löytynoja sai hiihtää selvänä kakkosena maaliin. Gorbunova hävisi lopulta 25,3 sekuntia.

- Karsinnasta finaaliin hiihto aukesi aika lailla. Karsinta oli vielä tukkoista, mutta finaalissa olin jo ihan lennossa tuolla, varsinkin viimeisellä kierroksella. Yritin vaan passailla, etten lähde hötkyilemään, Löytynoja sanoi.

Päivän toinen suomalainen oli näkövammaisten luokassa kilpaillut Jarmo Ollanketo, joka oppaansa Marko Törmäsen kanssa ei päässyt tavoittelemaansa loppukilpailupaikkaan. Ollanketo oli kuudella (2+4) 12:s, kun loppukilpailuun pääsi kymmenen kilpailijaa.

- Eihän se iloiseksi tee. Esikisoissa viime vuonna sanoin, että en tule tänne sellaisessa kunnossa vaan olen paremmassa kunnossa – eihän se niin mennyt. Ei ole oikein itselle selvää, millä tämän korjaisi seuraaviin kilpailuihin, Ollanketo harmitteli.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat