Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Roland Garros vaarassa menettää Ranskan avoimet

Tenniksen neljään Grand Slam -turnaukseen kuuluvalle Ranskan avoimille saatetaan joutua etsimään uusi koti. Vuonna 1920 rakennettua Roland Garrosin tennispyhättöä vaivaa tilanpuute, eikä asiaan ole Ranskan tennisliiton mukaan muita ratkaisuja kuin täysremontti tai pelipaikan siirtäminen.

urheilu
Roland Garros
Yle

Roland Garrosin tenniskeskus on kooltaan 8,5 hehtaaria eli yli puolet vähemmän kuin Wimbledonin ja Melbourne Parkin (Australian avoimet) alueet.

- Pelipaikan muuttaminen olisi murheellista, mutta meidän täytyy harkita sitä. Joko suurennamme aluetta tai vaihdamme paikkaa, Ranskan tennisliiton puheenjohtaja Gilbert Ysern kommentoi.

Ensimmäistä kertaa vuonjna 1925 pelattu Ranskan avoimet tarvitsisi lisäksi katetun keskuskentän, jollainen on jo Wimbledonissa ja Melbournessa.

- Muut Grand Slam -turnaukset ovat edenneet meitä enemmän. On olemassa riski, että turnaus menettää viehätysvoimaansa. Roland Garros ei voi pysyä tällaisena, Ysern jatkoi.

Marne-la-Vallee, Versailles vai Evry-Bondoufle?

Pelialueen entisöiminen on kuitenkin ranskalaisten huolista pienin: Roland Garros on suojeltujen puistojen, kuten Bois de Boulognen ympäröimä.

Legendaarisen tennispuiston korvaajiksi onkin ehdotettu muun muassa itäisessä Pariisissa sijaitsevaa Marne-la-Valleeta, lännen Versaillesia ja kaupungin eteläosissa olevaa Evry-Bondouflea, josta löytyy käyttämätön kilpa-ajorata.

Roland Garrosin remontoimisen puolesta puhuvat kustannukset ja aikataulu. Grand Slamin siirtäminen uudelle alueelle maksaisi Ranskan tennisliitolle noin 600 miljoonaa euroa.

Roland Garrosin entisöintityöt maksaisivat sen sijaan vain kolmasosan tästä. Lisäksi uuden kisapuiston rakentaminen kestäisi arvioiden mukaan viisi vuotta, kun Roland Garrosin kasvojenkohotukseen kuluisi vain kaksi vuotta.

Tänä vuonna Ranskan avoimet käynnistyy 23. toukokuuta.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat