Suomen taitoluistelijoilla kovat MM-tavoitteet

Taitoluistelun MM-kilpailut käydään 23.-28.3. Italian Torinossa. Suomea edustavat naisissa Laura Lepistö ja Kiira Korpi sekä miehissä Ari-Pekka Nurmenkari.

urheilu
Kiira Korpi ja Laura Lepistö
YLE

Suomen Taitoluisteluliiton virallinen tavoite naisten sarjassa on saada ensi vuoden MM-kilpailuun kolme paikkaa. Tavoitteen täyttyminen vaatisi sen, että Korven ja Lepistön yhteenlaskettujen sijalukujen summan tulisi olla 13 tai sen alle. Lepistö sijoittui viime vuoden MM-kilpailuissa kuudenneksi, kuten myös Vancouverin Olympialaisissa kuukausi sitten. Korven paras MM-sijoitus on toistaiseksi vuodelta 2008, jolloin hän sijoittui yhdeksänneksi. Olympialaisissa Korpi oli 11:s.

Olympialaisten mitalikolmikosta pronssia napannut Kanadan Joannie Rochette ei osallistu MM-kilpailuun. Olympiavoittaja Korean Yu-Na Kim sekä hopeamitalisti Japanin Mao Asada sen sijan tavoittelevat kumpikin Torinossa toista MM-kultaansa.

55 naisen joukossa Lepistö on MM-kilpailuihin osallistuvien luistelijoiden joukossa rankingsijalla 5 ja Korpi sijalla 10. Suomalaiset luistelevat siten perjantaina käytävän lyhytohjelman kahdessa viimeisessä ryhmässä. Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Miehissä Taitoluisteluliitto on asettanut tälle kaudelle niin ikään kovan tavoitteen eli sijoituksen 15 parhaan joukossa. Kivikovassa ja tasaisessa miesten kilpailussa sijoitus vaatii Nurmenkarilta täydellisen onnistumisen molemmissa ohjelmissa. 49 miesluistelijaa aloittaa urakkansa keskiviikkona lyhytohjelmakilpailulla, josta selviää vapaaohjelmaan 24 parasta luistelijaa. Nurmenkarin paras sijoitus MM-tasolla on 25:s vuodelta 2007. Miesten olympiavoittaja Yhdysvaltojen Evan Lysacek ja hopeaa niukasti hävinnyt Venäjän Evgeni Plushenko eivät osallistu kumpikaan MM-kilpailuihin. Ovi on siten auki useammallekin voittajakandidaatille.

Jäätanssissa ei ole mukana suomalaisedustusta.

Lähteet: Lähde: Suomen Taitoluisteluliitto YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat