Suora

 • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
 • Anterselva, naisten pikakilpailu
 • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
 • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
 • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
 • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
 • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Monte Carlo, ek 1

Takahashi teki japanilaista taitoluisteluhistoriaa

Daisuke Takahashi teki maansa taitoluisteluhistoriaa voittamalla ensimmäisenä japanilaisena miehenä taitoluistelun MM-kultaa. Takahashi oli lopulta täysin ylivoimainen, sillä hän voitti hopealle tullutta Kanadan Patrick Chania peräti reilulla kymmenellä pisteellä. Ranskan Brian Joubert luisteli pronssille.

urheilu
YLE

Kuuman ryhmän kolmantena luistelijana luistellut Ranskan Brian Joubert löysi juonen luisteluunsa lyhytohjelmassa ja se tuntui jatkuvat vapaaohjelman alussa. Hän aloitti kahdella neloishypyllä onnistuneesti, mutta pyllähti tämän jälkeen kolmannen hyppynsä alastulossa. Loppuohjelmassa Joubert ei enää häikäissyt ja muun muassa hänen siirtymisensä ja askeltekniikansa eivät nousseet yhtä hyvälle tasolle kuin Patrick Chanin ja Daisuke Takahashin. Joubert jäi vapaaohjelmassaan jopa nuoren tshekkiluistelija Michal Brezinan taakse. MM-pronssi oli kuitenkin Joubertille jo hänen 14:s arvokisamitali.

Viime vuoden MM-kakkonen Patrick Chan oli Joubertia ainoastaan kymmenyksen edellä lyhytohjelman jälkeen, mutta onnistui huomattavasti ranskalaista paremmin vapaaohjelmansa kokonaisuudessa. Siitäkin huolimatta, että myös Chanille tapahtui pyllähdys yhden hypyn alastulossa. Vaativa koreografia ja laadukas ohjelma palkittiin kuitenkin 159,42 pisteellä ja kokonaispisteet 247,22 veivät kanadalaisen hopealle reilun viiden pisteen erolla Joubertiin.

Miesten kilpailun viimeisenä luistellut Daisuke Takahashi aloitti ohjelmansa neloisflipillä, mutta se jäi hieman vajaaksi ja tuli kahdelle jalalle. Tämä jäi kuitenkin Takahashin ainoaksi virheeksi ja japanilainen luisteli ehjän, teknisen ja näyttävän ohjelman. Tästä hänet palkittiin kauden ennätyspisteillään 168,40 ja kokonaispisteillä 257,40 Vancouverin olympiakisoissa pronssia voittanut Takahashi otti selvän voiton. Japanilainen osoitti näin tehneensä loistavan paluun kilpakentille kärsittyään koko edelliskauden oikean polven nivelsiteiden repeämisestä. Takahashi luisteli loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen kisansa Finlandia Trophyssä.

Suomen Ari-Pekka Nurmenkari ei onnistunut vapaaohjelmassaan ja putosi 23:nnelta sijalta 24:nnelle sijalle.

MIEHET, LOPPUTULOKSET

 1. Daisuke Takahashi JPN 257,70
  1. Patrick Chan CAN 247,22
  2. Brian Joubert FRA 241,74
  3. Michal Brezina CZE 236,06
  4. Jeremy Abbott USA 232,10
  5. Adam Rippon USA 231,47
  6. Samuel Contesti ITA 218,66
  7. Kevin van der Perren BEL 218,43
  8. Adrian Schultheiss SWE 218,26
  9. Takahiko Kozuka JPN 216,73
  10. Kevin Reynolds CAN 216,58
  11. Javier Fernandez ESP 215,66
  12. Denis Ten KAZ 202,46

  1. Ari-Pekka Nurmenkari 148,34

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat