Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018

Arenasille kaksi vuotta ehdollista vankeutta

NBA-seura Washington Wizardsin pelaaja Gilbert Arenas on tuomittu ampuma-aserikoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen, niin sanotulle koeajalle. Arenas toi joulukuun lopussa käsiaseita joukkueensa pukuhuoneeseen.

urheilu
YLE

DC:n korkeimman oikeuden tuomari Robert E. Morin myöntyi kahden vuoden koeaikatuomioon, sen jälkeen kun Arenas myönsi syyllisyytensä välttääkseen ehdottoman vankilatuomion. Arenasia syytettiin laittoman pistoolin hallussapidosta, mikä rikkoo USA:n pääkaupungin tiukkoja aselakeja vastaan. Syyttäjä haki Arenasille kolmen kuukauden ehdotonta tuomiota, kolmen vuoden koeaikaa ja 300 tuntia yhdyskuntapalvelua.

28-vuotias Arenas joutuu kuitenkin viettämään 30 päivää ns. puolimatkan talossa ja hänet rekisteröidään ampuma-aserikoksen tekijäksi. Lisäksi hänelle määrättiin 400 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä 5000 dollaria maksettavaksi rikosuhrien rahastoon.

Tuomarin mukaan Arenas hyväksyy vastuunsa, on aidosti katuvainen teostaan, ja on pohjimmiltaan "kunnollinen ihminen", joka on osoittanut hyväntekeväisyyttä ja ystävällisyyttä tuntemattomille.

Tapahtumat saivat alkuunsa joulukuun 21. päivä, kun Arenas toi lataamattomia käsiaseita joukkueen pukukoppiin, joilla hän pelleili joukkuetoverinsa Javaris Crittertonin kanssa. Molemmat saivat tempauksestaan loppukauden kestävän pelikiellon. Lisäksi he menettävät myös loppukauden palkan.

Lähteet: Reuters - YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat