Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Kärppien kokemus riitti kaatamaan Bluesin

Oulun Kärpät oli jälleen Bluesia vahvempi pudotuspelisarjassa, kun Blues poistui oululaisia vastaan pelatusta ottelusarjasta häviäjänä peräti viidentenä keväänä peräkkäin. Kärpät vei perjantaina ratkaisevan kolmannen kohtaamisen Espoossa maalein 2-1.

urheilu
YLE

Ennakkoasetelmat:

Espoossa iskivät yhteen kaksi varmasti väsynyttä joukkuetta, olihan edellisestä kohtaamisesta kulunut alle 20 tuntia. Kuntopohja nousisikin ratkaisevaan rooliin; joukkue joka olisi paremmin palautunut omasi selvän edun. Kärppien kokemus vastaan Bluesin nuoruus, se oli illan teema.

Ratkaisu:

Kärpät lähti paremmalla jalalla otteluun ja johti ansaitusti avauserän jälkeen. Toisessa erässä espoolaisilla oli hetkensä, mutta tuloksena vain yksi maali. Päätöserässä Blues ei saanut kunnon kiriä aikaiseksi ja oululaiset jäädyttivät pelin. Kärpät voitti 2-1 ja joukkue etenee ansaitusti puolivälieriin.

Kommentit:

- Kärpät oli kokeneempana valmiimpi illan peliin. Heillä oli kokemusta tiukoista paikoista ja se ratkaisi. Kaiken kaikkiaan olen ylpeä joukkueestani, nuoret jaksoivat yrittää. Vielä ei ollut meidän aikamme. Ensi kaudella nuorukaisemme ovat taas astetta kokeneempia, kertoi Blues-luotsi Petri Matikainen.

- Hyvä peli meiltä, vaikka odotetun tiukka vääntöhän tämä oli. Meidän kentältä odotettiin energiaa ja yritystä. Tästä on hyvä jatkaa JYPiä vastaan, toivottavasti saan vielä komennuksen näihin peleihin, tuumasi Kärppien Joonas Komulainen.

Muuta:

Bluesilla alkoi kesäloma ja Kärpät jatkaa puolivälieriin, jossa vastaan tulee JYP.

Kärppien 19-vuotias Joonas Komulainen pelasi eilen vielä A-nuorissa HIFK:ta vastaan ja sai tietää pelaavansa Bluesia vastaan vasta puolenyön aikoihin. Ottelu oli Komulaiselle vasta uran kolmas liigapelin ja Bluesia vastaan nähtiin myös ensimmäinen liigamaali.

Komulainen pelasi nelosketjussa yhdessä toisen A-juniorin Julius Junttilan kanssa, kokemusta ketjuun toi Vesa Viitakoski. Ketju oli näyttävästi esillä Bluesin kaadossa. Kaksikko on ehdotonta ikäluokkansa eliittiä ja toivotaan, että nuorukaisia nähdään liigajäillä vielä tämän kevään aikana.

Lähteet: YLE, Petri Viljanen, Espoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat