TPS laittaa "hirveän hulabaloon" pystyyn

Turun Palloseuran runkosarja jääkiekon SM-liigassa oli tulosten valossa melkoista vuoristorataa, joka päättyi kuudenteen sijaan ja suoraan puolivälieräpaikkaan. Päävalmentaja Kai Suikkanen ei pysty lupaamaan mitalinhohtoista kevättä, mutta yksi asia on varmaa: yrityksestä se ei tule jäämään kiinni.

urheilu
Kai Suikkanen
YLE

TPS purjehti runkosarjassa välillä huikeissa voittoputkissa, mutta vastapainoksi tuli myös mittavia tappioputkia. Toista kauttaan TPS:n peräsimessä toimiva Suikkanen ei täysin allekirjoita vuoristoratamaisia otteita - pelillisesti.

- Sarja oli niin tasainen, että ei varmaan koskaan ole ollut tasaisempaa. Tuloksemme olivat vuoristoratamaisia, mutta onneksi niin oli muillakin. En kuitenkaan näe, että pelimme olisi juuri muuttunut. Pelit olivat vain niin tasaisia, että välillä hävittiin maalin pelejä ja välillä voitettiin niitä ryppäissä, Suikkanen muistuttaa.

- Tietenkin on aivan eri asia voittaa tai hävitä maalilla otteluita. Siitä huolimatta, jos analysoi peliämme, aika samanlaisella esityksellä välillä voitat ja välillä häviät. Siinä mielessä vuoristorata on ikään kuin selitettävissä.

Runkosarjan lopulla TPS pystyi hyviin tuloksiin, minkä ansiosta kovan loppukirin ottanut Tappara pysyi takana, ja TPS otti suoran puolivälieräpaikan. Suikkanen ei usko taantumukseen vaan, että peli on pikemmin matkalla kohti parempaa.

- Uskon, että pelimme vain paranee kevättä kohti. Niin olemme ainakin järkeilleet asian ja harjoitelleet. Tosiasia on, että viimeisestä kymmenestä pelistä saimme 19 pistettä, mikä tarkoittaa kovaa vauhtia. Jos samaa pystytään pitämään pudotuspeleissä, kovin äkkiä ei tarvitse kesälomille lähteä, Suikkanen muistuttaa.

Toistuuko viime kevään hurmos?

Viime keväänä TPS oli kevään tarina. Kesken kauden puikkoihin tullut Suikkanen piiskasi joukkueen juuri ja juuri pudotuspeleihin. Ensin kaatui hengetön HIFK, ja mestaruuteen marssineelta JYPiltä se onnistui ottamaan kaksi voittoa - enemmän kuin KalPa ja Kärpät finaaleissa yhteensä. Mikä tärkeintä, yleisö syttyi täysin rinnoin TPS:n peleihin, ja sama on tilauksessa nytkin.

- Se vaatii meiltä taistelua, asennetta ja tekemistä. Vaikka et voittaisi joka peliä, yleisön pitää nähdä, että jätkät kentällä ovat valmiita tekemään kaikkensa voiton eteen. Emme voi luvata mitään sarjakolmosta (Lukko) vastaan, mutta sen pystymme lupaamaan, että yrityksestä se ei ainakaan jää kiinni, Suikkanen sanoo tomerasti.

Hurmoksen syntymisen kannalta Lukon kohtaaminen ei ole huono asia. Kun Ässät on jo pudonnut, joukkueet ratkaisevat keskenään länsirannikon kiekkoherruuden. Yli 10 000 ihmistä vetävä Turkuhalli on otollinen paikka myös lähialueiden kannattajille - toisin kuin pieni, noin 5 000 hengen halli Raumalla.

- Hyöty on Turulle ainakin siinä mielessä, että lähialueilta meille mahtuu enemmän katsojia kuin Raumalle. Se on eri asia, kummalle he huutavat, mutta iso asia olisi saada porukkaa liikkeelle. Tässä on vain tunnin ajomatka puolin ja toisin, joten ei muuta kuin hirveä hulabaloo pystyyn ja tehdään kunnon karnevaalit, Suikkanen heittää.

Runkosarjassa Lukko voitti viidestä keskinäisestä kamppailusta peräti neljä. Suikkanen ei selittele, vaan sanoo Lukon olleen selkeästi parempi kohtaamisissa. Tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä.

- Lukko on niin kova ryhmä. Ainakin meitä vastaan he ovat pelanneet erittäin hyvin. Runkosarjan peleissä Lukko oli selkeästi parempi, mutta aikaa on taas kulunut. Uskotaan ja toivotaan, että meidän pelimme on kehittynyt talvesta, ennen TPS:aa Kajaanin Hokkia luotsannut Suikkanen sanoo.

Atte Engren ja David Leggio pelasivat runkosarjan pelit lähes tasan TPS:n maalilla. Suikkasen mukaan tilanne ei tule muuttumaan mitenkään pudotuspeleissäkään. JYP näytti viime keväänä, että kahdella pelaavalla maalivahdillakin voi mennä jopa päätyyn asti.

- Samalla kaavalla mennään kuin koko kausi. Maalivahtitilanne ei häiritse maalivahteja tai joukkuetta - ennen kaikkea tärkeää on, että se ei häiritse maalivahtiemme pelin tasoa. He pelaavat tällä hetkellä erittäin hyvää jääkiekkoa. Molemmille sopii tilanne hyvin. Muistuttaisin tässä kohtaa, että JYPin molemmat maalivahdit valittiin viime keväänä pudotuspelien parhaiksi pelaajiksi, Suikkanen huomauttaa.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat