Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Lepistön pronssi Suomen kymmenes MM-mitali taitoluistelussa

Laura Lepistön pronssimitali on Suomella kaikkien aikojen kymmenes MM-mitali taitoluistelussa. Edellisen kerran suomalaiset juhlivat MM-mitalia 1995 Birminghamissa, jolloin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko voittivat hopeaa.

urheilu
YLE

Tuorein mitali, Lepistön pronssinen on ensimmäinen naisten yksilölajissa saavutettu taitoluistelun MM-mitali. Muut MM-mitalit ajoittuvatkin sitten jo huomattavasti kauemmas.

Legendaariset Ludowika ja Walter Jakobsson

Suomen ensimmäiset MM-mitalistit ovat Walter ja Ludowika Jakobsson. He saivat hopeaa Berliinin MM-kisoissa 1910. Ludowika oli vielä tuolloin Saksan kansalainen ja luisteli tyttönimellään Eilers.

Seuraavana vuonna 1911 pari oli ainoana mukana MM-kisoissa ja juhli MM-kultaa. Eilers voitti naisten luistelussa pronssia, mutta hän oli tuolloin vielä Saksan kansalainen.

Vuoden 1912 MM-kisoissa Manchesterissa pari luisteli avioparina ja voitti MM-hopeaa. Samoin hopeaa tuli seuraavana vuonna Tukholmassa. Kultaa pari voitti vuonna 1914 St. Moritzissa Sveitsissä.

Ensimmäinen maailmansota keskeytti taitoluistelun kilpailutoiminnan kahdeksaksi vuodeksi. MM-kisoihin palattiin 1922. Ludowika ja Walter Jakobsson voittivat pariluistelussa hopeaa. Seuraavana vuonna pari juhli jo kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Jakobssonit voittivat urallaan lisäksi olympiakultaa 1920 Antwerpenissä ja hopeaa 1924 Chamonix’ssä.

Toistaiseksi ainoan miesten MM-mitalin on Suomeen on tuonut Markus Nikkanen, joka otti Tukholmassa 1933 pronssia. Näin hänen edellisten kisojen seitsemäs ja neljäs sija kirkastui mitaliksi.

Lähteet: Lähteet: ISU, Wikipedia YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat