Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilves päätti Jokipoikien huikean voittoputken

Jääkiekon SM-liigassa viimeiseksi päätynyt Tampereen Ilves aloitti liigakarsinnat Mestiksen mestaria Joensuun Jokipoikia vastaan 3-1-kotivoitolla. Jokipojat oli voittanut peräti 16 edellistä otteluaan.

urheilu
Pasi Salonen juhlii Ville Snellmanin kanssa.
YLE

Ennakkoasetelmat

Ennen ensimmäistä Ilves-mittelöä Jokipojat oli voittanut peräti 16 ottelua peräjälkeen. Joensuulaiset päättivät Mestiksen runkosarjan seitsemään voittoon ja pudotuspeleissä se voitti niin Kiekko-Vantaan, Lempäälän Kisan kuin D Teaminkin suoraan voitoin 3-0.

Ilves oli puolestaan voittanut koko kaudella SM-liigassa vain 17 ottelua. Viimeisin niistä tuli kuitenkin SM-liigan päätöskierroksella SaiPasta maalein 5-1.

Ratkaisu

Ensimmäinen erä oli odotetusti Ilveksen hallintaa, mutta Mikko Rämö Jokipoikien maalilla ei ollut yllätettävissä. Erän parhaat tilanteet loi harvakseltaan hyökännyt Mestis-mestari erän lopulla. Roberts Jekimovsille avautui erän viimeisellä minuutilla hyvä paikka maalin edessä, mutta latvialaislaituri ei saanut nostettua kiekkoa yli jäässä maanneen Ilves-maalivahti Jani Hurmeen.

Heti toisen erän alussa Ilves iski. SM-liigan runkosarjan puolustajien piste- ja maalipörssin voittanut Markus Seikola laukoi viivasta. Kaksi Jokipoikien omaa pelaajaa peitti maalivahti Mikko Rämön näkyvyyden, eikä tämä nähnyt kiekkoa.

Jokipojillakin oli toisessa erässä omat tilanteensa, mutta Jani Hurme Ilveksen maalilla pelasi virheettömästi. Erän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Jokipoikien maalilla maskia tehnyt Ilveksen Colby Genoway sai kiekon suuhunsa. Genoway menetti rytäkässä hampaita, ja jätti verta vuotavana kaukalon.

Ajassa 38.33 Ilves siirtyi 2-0-johtoon, kun Rämö torjui Jarkko Näppilän viivakudin eteensä, ja Pasi Salonen oli ensimmäisenä irtokiekossa. Mikko Kuukka sai maaliin illan toisen syöttöpisteensä.

Kolmannen erän puolessavälissä Ilves iski ylivoimalla lopullisen niitin. Myös 3-0-maali lähti siniviivalaukauksesta. Tällä kertaa Antti Bruun laukoi, ja Rämö oli voimaton Marko Anttilan tehdessä erinomasta maskia maalin edessä. Ilves hallitsi myös ottelun viimeistä kymmentä minuuttia, mutta Tobias Salmelainen pääsi kolmisen minuuttia ennen loppua rikkomaan Jani Hurmeen nollapelin Markku Flinckin loistosyötöstä. 3-1 jäi lopputulokseksi ja Ilves otti ensimmäisen neljästä vaaditusta voitosta.

Kommentit

Juha Pajuoja, Ilveksen päävalmentaja

- Erittäin vaikea peli. Ei meiltä luistin oikein liikkunut. Toinenkin erä oli meiltä sekava. Kolmannessa erässä saatiin vähän rentoutta peliin, Juha Pajuoja summasi ottelun kulkua.

- Pelaajat olivat kyllä kopissa ennen peliä tosi motivoituneita. Vaikka meillä on paljon kokeneita pelaajia, ei heilläkään ole kokemusta tälläiseen tilanteeseen, Pajuoja jatkoi.

Jarno Pikkarainen, Jokipoikien päävalmentaja

- Tietysti tulos harmittaa, mutta olen kuitenkin ylpeä joukkueesta. Kasvettiin tuon pelin aikana. Ensimmäisessä erässä ehkä vähän katseltiin, mutta toinen erä oli erittäin hyvä meiltä ja kolmannen erän alku. Ilveksen kolmas maali vapautti heidän pelaamistaan.

- Loppuun saatiin vielä hyvä kirivaihde, tästä on hyvä jatkaa Joensuuhun, Pikkarainen pohti.

Muuta

Karsintapelin alla Hakametsässä vietettiin hiljainen hetki edesmenneen turvallisuuspäällikkö Heikki Keson muistoa kunnioittaen. Keso kuului vuosien ajan muun muassa Ilveksen peleissä ”Hakametsän kalustoon” ja tuli muun muassa median edustajille tutuksi aina hyvän tuulisena toimitsijana.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat