Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros

Alppihiihtäjä Jukka Leino lopettaa kilpauransa

Alppilaskija Jukka Leino päättää kilpauransa. Viime vuosina polvi- ja selkävammoista kärsinyt 31-vuotias Leino ei halua olla alppisirkuksessa mukana puolikuntoisena. Kymmenen vuotta Suomen maajoukkuelaskijoihin kuulunut laskija laskee jäähyväiskisansa Pyhän SM-rinteissä.

urheilu

- Vammoja oli turhan paljon. Muutama kausi meni suhteellisen hyvin, kun saimme laskun uomiin, mutta nyt tänä talvena tuli taas takapakkia. Kun ennen Levin kisaa tuli polvivamma ja selän kanssa ongelmat jatkuivat, niin katsoin, että nyt on aika siirtyä muihin hommiin. Jos maailmancupissa aikoo pärjätä, niin on oltava 110 prosenttisessa kunnossa. Nyt on aika siirtyä eteenpäin, Leino kertoo lopettamispäätöksensä taustoista.

Leino on kuulunut Suomen maajoukkueeseen vuodesta 2000 lähtien. Heinävedeltä lähtöisin oleva laskija on kolminkertainen pujottelun Suomen mestari ja suurpujottelun Eurooppa-cupin voittaja kaudelta 2007-08. Maailmancupissa Leinon paras pujottelusijoitus oli 11:s (Wengen, 2004). Paras suurpujottelusijoitus oli 20:s (Whistler, 2008).

Paras arvokisasijoitus on vuodelta 2009 Val d'Isèren MM-kilpailujen suurpujottelun 17. sija. Leinon viimeiseksi kansainväliseksi laskuksi jäi tammikuun Kranjska Goran suurpujottelukisa.

- Ei tämmöistä elämänkokemusta ole monelle tarjolla. Sen näkee sitten tulevaisuudessa mitä tällainen kymmenen vuoden ammattiurheilu-ura tuo tullessaan, Leino kertoo.

Leinon laskee jäähyväiskilpailunsa Pyhällä 19. huhtikuuta alkavissa SM-kisoissa.

- Varmasti tulee haikea kisa. Tavoite on ottaa kultaa pujottelusta tai suurpujottelusta. Siihen olisi hyvä lopettaa.

- Uskon, että elämä jatkuu lajin ja urheilun parissa. Muutamia juttuja olen jo kartoittanut, saa nähdä mihin hommiin sitä tulee siirryttyä, Leino toteaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat