Suora

 • Otepää, miehet
 • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun toinen lasku
 • Chaux-Neuve, yhdistetyn hiihto-osuus
 • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
 • Wengen, miesten pujottelu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Katowice Minor CS:GO
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, vuosi 2018
 • Urheiluruutu

Ilveksen Niinimäki liikaa Jokipojille

Liigakarsinnassa Ilves harppasi ison askeleen kohti liigapaikkaa kukistamalla kolmannen kerran Jokipojat. Jesse Niinimäki saalisti tehot 1+2 ja johti tamperelaiset 4-1-voittoon Hakametsässä liki 5 000 katsojan edessä.

urheilu
Jesse NiinimäkiYLE

Lähtökohdat:

Joensuussa torstaina urakoitu ottelu päättyi Ilvekselle 5-4 -vierasvoittoon ja ottelusarjassa tamperelaisille tuli arvokas toinen voitto. Jokipojat sai kuitenkin liigajoukkueen maalivahdin Jani Hurmeen taakse neljä maalia ja samaa tahtotilaa haettiin kolmanteen keskinäiseen kohtaamiseen.

Väsynyt ja vähämiehinen Jokipoikien puolustus sai hieman helpotusta, kun torstaina sivussa ollut Jarkko Immonen palasi omalle paikalleen Aku Pekkarisen pakkipariksi. Ilves oli yöpynyt Pieksämäellä ja joukkueen bussi kaartoi Hakametsään varhain iltapäivällä, joensuulaisten aamu alkoi yhdeksältä kotikaupungissa, lyhyen palaverin jälkeen alkoi matkanteko kohti Tamperetta.

Ratkaisut:

Avauserässä tunnelma oli Mehtimäen aloitusta vaisumpi. Jokipoikien lähtö otteluun oli kotijoukkuetta parempi, mutta jo erän puolivälissä pelivire alkoi kääntyä mollivoittoiseksi. Erän ainoa maali syntyi ajassa 11.55, kun Ville Korhonen sai kiekon joensuulaisten maalivahdin Mikko Rämön taakse. Korhonen menetti maalitilanteessa tasapainonsa ja kaatui Jokipoikien maalia vasten, videolta tarkistettiin maalin siirtymistä paikoiltaan. Korhosen osuman pohjusti oivallisesti vasemmalta noussut Ryan Glenn, joka on päässyt tehopisteille toistaiseksi jokaisessa pelatussa karsintaottelussa. Korhosen maalissa syöttömerkintä myös Marko Anttilalle.

Kotijoukkueen toisessa maalissa kapteeni Pasi Määttänen näki nousussa olleen Joonas Raskin, ja kun Rask malttoi vielä nostaa kiekon yläpesään Mikko Rämön painuessa alas torjunta-asentoon, oli kotiyleisöllä syytä riemuun. Kotijoukkueen kolmannessa maalissa Markus Seikolalla oli vähintään yhtä herkullinen paikka maalin kulmalla, Seikolan maaliin ajassa 37.25 syöttömerkinnät Jesse Niinimäelle ja Pasi Määttäselle.

Kolmannessa erässä Ilveksellä oli helppo työ viimeistellä ottelusarjan kolmas voitto, ajassa 46.56 Jesse Niinimäki kiittää kapteeni Määttästä hyvästä syötöstä ja vie kotijoukkueen jo 4-0 -johtoon. Jokipojat sai vielä ennen ottelun loppua haihdutettua Jani Hurmeen nollapelihaaveet, tasavajaalla syntyneen 1-4- kavennuksen viimeisteli Markku Flinck, syöttöpiste vieraiden ainokaisesta Sami Mutaselle.

Kommentit:

Ottelusarja jatkuu seuraavan kerran vasta tiistaina, joten molemmilla joukkueilla on nyt aikaa paitsi levätä myös suunnitella neljännen ottelun kuvioita. Ilves hakee neljättä voittoa Joensuusta, Jokipojat pelaa sen sijaan pääsiäisen jälkeen pakkovoitosta.

Juha Pajuoja kiitteli maalivahti Jani Hurmeen tarkkuutta ottelun alkuhetkillä, huolta aiheutti Jarkko Näppilän loukkaantuminen toisessa erässä.

- Alaraajavammasta puhutaan, tarkemmin kyse saattaa olla pohjeluun vammasta, mies lähti sairaalaan. Otteluvalvojan kanssa haluaisin kyllä vielä keskustella, sillä Näppilän loukkaantumisessakin oli jäähytilanne Kautta ottelusarjan tuntuu, että Jokipojat on saanut sympatiapisteitä tuomaristolta, sellaisia jäähyjä, joita normaalissa liigapelissä vihelletään, on jäänyt nyt useita huomioimatta, Pajuoja pohdiskeli.

- Loukkantuneista Colby Genoway saatetaan saada tiistaina jo peliin mukaan, tosin muutamaa hammasta köyhempänä, myös Juuso Akkanen saattaa olla Joensuussa pelikunnossa.

Jokipoikien Jarno Pikkarainen harmitteli ottelun alun tilanteita.

- Ilves oli parempi, sitä ei ole kiistäminen. Tasoerot näkyvät siinä, että meillä ei helpoista paikoistakaan saada maaleja. Meille lepo tulee tarpeeseen, saatamme saada jopa sairastuvalta apuja tiistaille. Ottelusarja jatkuu, ja Karjalasta ei anneta mitään taisteluitta, Pikkarainen totesi.

Lähteet: Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Suosittelemme

Tuoreimmat