Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Selänne: Ennätykset on tehty rikottaviksi

Teemu Selänne nousi perjantain ja lauantain välisenä yönä Jari Kurrin ohi suomalaisten NHL:n maalitilaston kärkeen. Uransa 602. ja 603. runkosarjamaalin iskenyt suomalainen painotti pelin jälkeen, että ennätysten sijaan keskittyminen on taistelussa pudotuspelipaikasta. Selänne kertoi myös toivovansa muiden yltävän vastaaviin maalilukemiin.

urheilu

Anaheimin ja Vancouverin vääntö venyi rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Pavol Demitra lopulta ratkaisi voiton vieraille. Selänne harmitteli niukkaa tappiota ja pistemenetystä.

- Kyllä se oli aika hyvä peli meiltä, mutta rankkareilla häviäminen harmittaa aina. Se on niin pienestä kiinni. Hyvä matsi, mutta tärkeä piste lähti väärään osoitteeseen, Selänne kommentoi YLE Urheilulle.

Selänne ja Kurri ovat suomalaisten maalitilastossa omilla luvuillaan, sillä kolmanneksi eniten runkosarjamaaleja paukuttanut Olli Jokinen on kerännyt urallaan 251 osumaa. Selänne toivoo jonkun vielä yltävän "kuudensadan kerhoon", mutta myöntää että uusien ennätyslukemien syntyminen vaatii aina monen asian yhteensattumaa.

- Ennätykset on tehty rikottaviksi. Kieltämättä siihen tarvitaan onnea, terveyttä, paljon pelivuosia ja huippupelikavereita vierelle. Kyllä se on aikamoinen yhteensattuma, mutta toivotaan että niitä tulee. Kyllä tämän soisi monelle muullekin.

"Yhtään matsia ei voi enää hävitä"

Anaheim on kuuden pisteen päässä Calgarysta ja Coloradosta, jotka kamppailevat läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta. Ducksilla on edessään vielä viisi ottelua, joista kelpaa vain täydet kymmenen pistettä.

- Kyllä olemme yrittäneet puhua toisillemme, että niin kauan taistellaan kun toivoa on jäljellä. Kuuden pinnan kurominen kiinni viidessä pelissä ei missään nimessä ole helppoa, mutta yritämme voittaa peli kerrallaan. Yhtään matsia ei voi enää hävitä, Selänne linjaa.

Maaliahne hyökkääjä ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa Vancouverin olympiakisojen jälkeen. Koko uransa kannalta mies aikoo tehdä päätökset kuluvan kauden jälkeen. Mikäli ura jatkuu vielä, NHL on Selänteen ainoa vaihtoehto.

- Lopullinen päätös tehdään kauden jälkeen. Olen pelannut sillä mielellä, että tämä on viimeinen kausi. Kirkossa sitä ei ole kuitenkaan vielä kuulutettu. Jos uraani jatkan niin NHL on ainoa vaihtoehto, suomalainen päätti.

Anaheim kohtaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Los Angeles Kingsin vierasjäällä.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat