Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Ilves nousi kuilun partaalta mestariksi

Tampereen Ilves on voittanut seurahistoriansa kymmenennen naisten jääkiekon Suomen mestaruuden. Ilves nousi mestaruuteen kuilun partaalta, sillä kultamitalit olivat kahden loppuottelun jälkeen vahvasti menossa Espoon Bluesille. Ratkaisevassa viidennessä ottelussa Ilves kaatoi Bluesin jatkoerässä 3-2.

urheilu
Lasse Pärssinen

Espoo Blues oli voittanut kolme edellistä mestaruutta, kun taas Ilves oli ollut hopealla kahtena edellisenä vuotena. Runkosarjassa tamperelaiset olivat espoolaisia pykälän parempia, sillä Ilves oli toinen ja Blues kolmas. Pudotuspeleissä Blues voitti kuitenkin runkosarjan voittajan HPK:n, kun taas Ilves pudotti Oulun Kärpät.

Mestaruus näytti jo menevän helposti Bluesille, sillä se johti finaaleja otteluvoitoin 2-0. Tosin espoolaisten molemmat voitot olivat tulleet vasta jatkoajan jälkeen. Ilves kuitenkin taisteli ja tasoitti voitot. Näistä ensimmäinen Ilves-voitto tuli jatkoajan jälkeen, mutta toinen oli jo selkeä 5-1-voitto.

Ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa ensimmäinen erä oli tasainen ja jäi maalittomaksi. Toisessa erässä Bluesin Salla Korhonen pääsi tekemään ottelun avausmaalin, mutta Ilves painoi päälle. Kun Blues vielä otti kaksi jäähyä, pääsi kotijoukkue kahden pelaajan ylivoimalla tasoittamaan. Maalin iski Rosa Lindstedt.

Kolmannen erän puolessa välissa Mari Saarinen vei Ilveksen johtoon, mutta Blues sai kahden ylivoiman avustuksella mahdollisuuden tasoitukseen. Ylivoima ei toiminut, mutta espoolaiset onnistuivat kuitenkin tasoittamaan. Tämä toteutui vasta aivan ottelun viime hetkillä. Blues otti maalivahtinsa Anna Vanhatalon vaihtoaitoon ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä ainoastaa kolme sekuntia, Susanna Ratinen onnistui ohittamaan Linda Selkeen Ilveksen maalilla.

Mestaruus ratkesi lopullisesti ensimmäisessä jatkoerässä. Blues-pelaajat sortuivat jäähyilyyn ja Linda Välimäki pääsi iskemään mestaruusmaalin ajassa 76.46 Jenni Hiirikosken ja Anna Kilposen syötöistä. Naisten kiekkomestaruus oli seuralle jo kymmenes.

- Taistelimme loppuun asti ja teimme kaikkemme. Vastustaja oli väsynyt, ja me olimme väsyneitä. Pieni ehkä onnenkantamoinenkin meni nyt. Muistan, että Jenni Hiirikoski laittoi kiekon hyvin maalille ja minä ohjasin sen. Se lirui loppujen lopuksi maaliin, Välimäki hehkutti.

- Tämä oli hieno finaalisarja. Naisten SM-sarjassa ei varmaan ikinä ole ollut näin tasaista. Nämä kehittävät naisjääkiekkoa, ja tosi hieno yleisö oli täällä. Suomessa ei ole varmaan ikinä ole ollut näin paljon ihmisiä katsomassa naisten jääkiekkoa. Tosi hieno juttu.

Tampereen Ilveksen mestaruusjoukkue

Maalivahdit Erika Pänkäläinen Linda Selkee Viivi Vartia

Puolustajat Jenni Hiirikoski Piia Perälä Rosa Lindstedt Anna Kilponen Emma Haataja Anna Venho Merja Halmetoja

Hyökkääjät Steffi Gustavsen Venla Hovi Linda Välimäki Johanna Koivula Mari Saarinen Sari Kärnä Eija Mäkinen Satu Niinimäki Amanda Björkqvist Heli Myllymäki Annina Rajahuhta Vilja Lipsonen

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat