Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Hiihtoliitossa riidellään FIS:n hallituspaikasta

Suomen Hiihtoliiton johtokunta ei ole päässyt yksimielisyyteen Suomen ehdokkaasta kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen. Johtokunnan jäsenistä kaikki eivät tue tehtävään puheenjohtaja Matti Sundbergiä. Johtokunta valitsee ehdokkaansa FIS:n hallitukseen Jaakko Holkerin seuraajaksi ensi viikolla.

urheilu
YLE

Suomen edustaja kansainvälisen hiihtoliiton eli FIS:n hallituksessa on perinteisesti ollut joko Hiihtoliiton puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

- Hiihtoliiton puheenjohtaja on tietysti sopivin siihen, koska kaiken järjen mukaan hänellä pitäisi olla parhaat tiedot hallussaan. Hänen ei tarvitse joka välissä tarkistaa muilta ja kotoa, mitä mieltä mistäkin asiasta ollaan, Sundberg totesi.

Hiihtoliiton nykyinen puheenjohtaja Matti Sundberg on kuitenkin saanut yllättäen vastaehdokkaan. Hiihtoliiton johtokunnan alppilajien, mäkihypyn ja yhdistetyn edustajat eivät tue Sundbergia vaan ovat asettaneet ehdokkaakseen Martti Uusitalon, joka on taustaltaan alppihiihdon edustaja.

- Tässä ei missään tapauksessa ole kyse henkilö- tai lajikysymyksestä, vaan siitä, kuinka Suomen Hiihtoliitto linjaa tulevien vuosien kansainvälisen toimintansa ja uudistumisen FIS:ssä, mäkihyppyä ja yhdistettyä vetävän Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen arvioi.

Tällä hetkellä Sundbergin valinta ei ole vaakalaudalla. Johtokunnan äänet jakautuvat tasan Sundbergin ja Uusitalon kesken, jolloin Sundberg puheenjohtajan äänellään varmistaa oman valintansa. Eri asia sitten on, miten toimintakykyinen johtokunta jatkossa on, kun se näin tärkeässä asiassa on jakautunut kahtia.

- Kun ratkaisu on tehty, se on sitten tehty. Siihen ei enää palata. Sen päätöksen kanssa eletään. Ei niitä asioita enää myöhemmin pohdita, alppilajeista vastaavan Ski Sport Finlandin puheenjohtaja Tauno Palotie linjasi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat