Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Törmänen uskoo saavansa jalkeille liikkuvan Sportin

SM-liigaseura Jokerien alkukauden kakkosvalmentaja Antti Törmäsestä, 39, tuli Vaasan Sportin Mestis-joukkueen ensi kauden päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja. Törmänen aikoo muuttaa Sportin peli-ilmettä liikkuvampaan suuntaan.

urheilu
Törmänen aloittaa valmennuspestinsä heti.YLE

Törmänen on lisäksi valmentanut aiemmin urallaan Espoon Bluesin junioreita. A-junioreden kanssa hän saavutti SM-kultaa kaudella 2008-2009.

Törmänen sanoi, että hänet toi Vaasaan kutkuttava haaste, mikä annettiin. MM-kultaa vuonna 1995 pelaajana voittanut kiekkopersoona tunnusti, että kun sopiva haaste tulee eteen, niin siihen pitää myös vastata ja tarttua.

- Jokaisen kerran asioita täytyy silti harkita. Minä olen muuttanut kolme kertaa pelaajana ulkomaille. Aina se vaatii ison harkinnan ja perheen mielipiteen, kun lähtee kotiseudulta pois, espoolainen tunnusti.

Sportin synkeät talousluvut ovat olleet vahvasti tapetilla menneellä kaudella. Myös osin Juhani Tammisen persoonasta johtunut valtava mediahässäkkä nosti vaasalaisylpeyden usein otsikoihin, ihan valtakunnan lehtiä myöten.

- Olen minä katsonut tilinpäätösluvut ja muut vastaavat numerot läpi. Ja tottakai olen keskustellut Heikki Hiltusen (puheenjohtaja) ja hallituksen kanssa. Sain sieltä vahvistuksen ja luotan asioiden hoitoon. Ei tämä homma olisi muuten mennyt eteenpäin osaltani, jutteli Törmänen.

Törmänen huomatti, että hän on tietysti viimeisen päälle sitoutunut Sportin tuplapestiin, sillä ei hän muuten olisi kuskannut perhettään ja kahta lasta pääkaupunkiseudulta Pohjanmaalle.

Seuran puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi omassa puheenvuorossaan, että joukkue haki ja halusi uudelle päävalmentajan postille nuorekkuutta, uutta ilmettä ja ehkä myös uudenlaista pelityyliä. Voi hyvin olla, että Sport luopuu entisen valmentaja Juhani Tammisen lanseeraamasta 60 minuutin pelipaineesta.

Sportin tulevan kauden pelaajapakka on vielä levällään kuin korttipakka. Minkälaisen joukkueen Sportin kannattajat tulevat näkemään ensi kaudella Mestiksessä?

- Uskon, että Sportin on erittäin hyvin liikkuva ja nälkäinen joukkue, joka taistelee joka kiekosta ja haluaa voittaa pelit, Törmänen kuvasi.

- Jokaisella valmentajalla on aina oma näkemys valmentamisesta ja myös omat suunnitelmansa, on se joukkue siinä edessä tai ei. Samalla lailla minulla ovat visiot pääkopassani, totesi hymyilevä Törmänen.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat