Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

LP Viesti murskaavaan mestaruuteen

Salolainen LP Viesti ei antanut Hämeenlinnan HPK:lle mahdollisuuksia naisten lentopalloliigan loppuotteluissa, vaan vei Suomen mestaruuden suoraan neljässä ottelussa. Viimeisessä loppuottelussa LP Viesti kaatoi HPK:n luvuin 3-0 (25-20, 25-21, 25-16).

urheilu
YLE

HPK pysyi LP Viestin mukana ensimmäisessä erässä alun, mutta loppua kohti salolaisten rutiini korostui. LP Viestin Virginie De Carne dominoi kentällä ja tämä tehtaili ensimmäisessä erässä kymmenen pistettä. Belgialaishakkuri johdattikin joukkueensa 25-20-erävoittoon.

Toisessa erässä HPK sai De Carnen kuriin ja onnistui nousemaan omilla hyvillä suorituksillaan jo 17-15-johtoon. LP Viesti pääsi kuitenkin mukaan peliin ja oli jälleen kerran erän lopussa vahvempi. Salolaiset käänsivät erän nimiinsä kuudella peräkkäisellä pisteellä ja eräpallon sai niitata kenttään kukas muukaan kuin Virginie De Carne.

HPK ei pystnyt kolmannessa erässä takaa-ajoon, sillä LP Viesti napsi pisteitä tasaiseen tahtiin. HPK:n valmentaja Teemu Sarna yritti herätellä joukkuettaan aikalisällä, mutta salolaisten hyökkäys oli hämeenlinnalaisille vain liian vahva. Lopullisesti HPK:n selkäranka katkesi, kun joukkueen yleispelaaja Thais Da Rocha loukkaantui tilanteessa 11-17. LP Viestin erävoitto irtosi lopulta pistein 25-16.

Mestaruus oli LP Viestille toinen, sillä se juhli SM-kultaa myös viime keväänä. LP Viesti oli tällä kaudella täysin ylivoimainen naisten SM-liigassa, sillä se ei hävinnyt yhtään ottelua runkosarjassa eikä pudotuspeleissä. Salolaiset ovat voittaneet kotimaan liigakentillä peräti 43 ottelua putkeen. Lisäksi salolaisjoukkue on 2000-luvulla napannut neljä hopeaa ja yhden pronssin.

Hämeenlinnan Pallokerholle SM-hopea on ensimmäinen HPK:n nimellä. Aikaisemmin Hämeenlinnaa edusti Vanajan RC. Myös hämeenlinnalaisten meriitit ovat kovaa luokkaa: katkeamaton SM-mitaliputki vuodesta 1999 alkaen sisältäen kahdeksan mestaruutta, nyt kaksi hopeaa ja samoin kaksi pronssia, joista toinen viime vuodelta.

Joukkuepeli LP Viestin vahvuus

- Kyllä tämä oli täydellinen kausi. Vahvuutemme on, että jaksamme tehdä töitä ja pelaamme joukkueena, summasi LP Viestin passari Riikka Arminen, menestyksen salaisuuden.

- Tämä toinen mestaruus tuntuu paremmalta. Vaikka finaalisarja menikin 4-0, niin vastus oli tänä vuonna kovempi, mietti puolestaan valmentaja Tomi Lemminkäinen.

Suomen mestaruuden lisäksi LP Viesti voitti Suomen cupin ja selvisi Euroopan Challenge cupissa 16 parhaan joukkoon eli pidemmälle kuin mikään suomalaisjoukkue aiemmin.

HPK:n Sarna jättää valmentamisen

- Kova joukkue oli vastassa. Olen tyytyväinen, että saimme parannettua peliä eilisestä. On ollut hyvä kausi. Kaipa hopeaakin tulee juhlittua, mietti HPK:n Laura Pihlajamäki.

HPK:ta menestyksekkäästi kaudesta 1999-2000 asti - ensin kolme kautta kakkosvalmentajana ja sitten kahdeksan päävalmentajana - luotsanneelle Teemu Sarnalle hopea oli ainakin toistaiseksi viimeinen valmentajana.

Lentopallokentät on jättämässä myös viisi kautta Suomessa ja LP Viestissä pelannut ukrainalainen keskitorjuja Oksana Pasternak, 34.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat