Padel – tulevan olympialajin hurmaa

Kun eräänä maaliskuisena keskiviikkona kaartelin autolla Helsingin Eiranrannan läheisyydessä padel-kenttää etsiskelemässä, en täysin arvannut millaisen persoonan oppiin hetken kuluttua olin pääsevä. Toki olin puhelimessa vaihtanut pari sanaa Suomen Padel-liiton toiminnanjohtajan Piukku Kopileffin kanssa tulevasta kuvauskeikasta lajin parissa, mutta kasvotusten tapaaminen oli varsinainen viikon piristysruiske.

urheilu
YLE

Saatuani auton parkkiin merisataman rantaan en ehtinyt pyöräyttää päätäni kuin kerran, kun kahvila Carusellin pihapiiristä kohti kenttää tarjotin kädessä, kuuma termoskannu tarjottimella keikkuen, tennishameenhelmat liehuen Piukku saapui paikalle. Viiden minuutin tuttavuuden jälkeen olin vakuuttunut. Kas siinäpä nainen, jonka jokainen pieni – ja miksei hieman isompikin lajiliitto tai urheiluseura haluaisi keskushahmokseen. Virtaa riittää kuin pienessä kylässä.

Piukku Kopileff on tuonut padelin, siis tennistä, squashia ja sulkapalloa oivasti ja hauskalla tavalla yhdistelevän mailapelin Suomeen. Hauskuus ei jäänyt tutustumiskeikalla epäselväksi. Piukku sai minut vajaan parin tunnin treffien aikana täysin vakuuttuneeksi padelin hurmasta. Varustetietojen kertomisessa, mailojen valinnoissa, lajin saloihin opastamisessa, sääntöjen selventämisessä, pallottelussa ja tekniikkakikkojen näyttämisessä Piukku on omaa luokkaansa. Tunsin itseni lähes mestariksi ennen kuin oli lyönyt ainoatakaan palloa verkon yli.

Padel on neljän ihmisen pirteä seurapeli, jossa jopa talvisten lumikinosten keskellä saa hien pintaan muutamassa hetkessä, kesästä, auringosta ja lämmöstä puhumattakaan. Pelin tuoksinassa hörppäsimme välillä kuumat teet termoskannusta ja peli jatkui. Kiltteyttä ensikertalaista kohtaan tai ei, jokainen pelikaveri muisti kannustaa toista tasaisin väliajoin ja ryppyotsaisuus oli kaukana.

Padel on erittäin suosittu laji Etelä-Euroopassa ja espanjankielisissä maissa. Jopa niin suosittu, että sille mielitään tulevaisuudessa olympiastatusta. Piukkuakin on tähän agiteeraukseen luonnollisesti pyydetty mukaan, mutta luonteelleen uskollisena turhan vakavamielinen puurtaminen ei hänen sympatioitaan herkästi saa.

Mikäli padel-kenttä ensi kesänä vielä samalla paikalla seisoo, aion ehdottomasti koota kaveriporukan kasaan ja lähteä läiskimään palloa häkkiin. Ehkä minulle käy samoin kuin sille nuorelle miehelle joka kertoi pelaamisen lomassa löytäneensä lajin juuri edelliskesänä. He olivat kavereiden kesken innostuneet pelaamaan padelia peräti seitsemän tuntia putkeen!

Agentti 00K

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat