Petteri Koposen kausi paketissa

Italian koripalloliigassa Virtus Bolognassa komeaa kautta pelanneen Petteri Koposen kausi on ohi. Koponen kärsii jalkapöydän rasitusmurtumasta, ja vamma pitää suomalaistakamiehen sivussa pelikentiltä 3-4 kuukautta.

urheilu

Koponen oli kärsinyt kivuista jalassaan jo pari kuukautta. Suomessa asti tulkittavina käyneet magneettikuvat paljastivat jalkapöydässä olevan rasitusmurtuman. Edessä on siis 3-4 kuukauden lepo. Hän toivoo kuitenkin, että pääsisi osallistumaan elokuussa alkaviin EM-karsintoihin.

- Nyt vaan toivotaan, että paraneminen lähtee hyvin käyntiin. Vielä toivo elää EM-karsinnoista maajoukkueen kanssa, Koponen toteaa.

Koponen pelasi kuluvalla kaudella Euroopan kovatasoisimmassa liigassa lähes 30 minuuttia per ottelu ja teki niissä keskimäärin 11,3 pistettä. Kauden päättyminen ennen aikojaan tietenkin harmittaa:

- Urheilussa näitä tulee, ja tälle ei nyt voi enää tehdä mitään. Hyvä kausi menossa, ja olisi tehnyt mieli mennä playoffeihin ja katsoa kuinka pitkälle me olisimme päässeet tänä vuonna. Kun omat pelit on sujuneet hyvin, niin totta kai olisi halunnut vielä jatkaa kautta, mutta nyt levätään ja kerätään kroppaan energiaa, ja tullaan sitten takaisin vahvempana kuin koskaan.

Koposella on vielä vuosi sopimusta jäljellä Bolognan kanssa, mutta myös NBA:ssa ollaan oltu kiinnostuneita suomalaisesta. NBA-haaveita ajatellen Koponen ei pidä loukkaantumista kovin vakavana takaiskuna, sillä hän on kauden aikana antanut hyviä näyttöjä.

- Katsotaan sitten kesällä taas, että mitä tapahtuu. Ne on niitä asioita, joihin itse ei pysty hirveästi vaikuttamaan. Nyt annettiin tältä kaudelta ihan hyvät näytöt. Osoitin, että pystyn pelaamaan tällä tasolla hyvin, ja pystyin dominoimaan joissakin peleissä. Nyt vaan katsotaan mitä tapahtuu, että missä ollaan ensi kaudella, Koponen tuumi.

Ensimmäiset kolme viikkoa Koponen kulkee kipsi jalassaan, ja seuraavat kolme viikkoa tukikengän kanssa. Sen jälkeen on tarkoitus aloittaa kunnon ylläpitäminen vesijuoksulla ja pyörän polkemisella. Jalkaa ei pidä ryhytä rasittamaan liikaa liian aikaisin, ja paranemista seurataan kuvilla jatkuvasti.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat