Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Teemu Laine ratkaisi HV 71:lle mestaruuden

Jukka Voutilainen, Teemu Laine, Janne Niinimaa ja Pasi Puistola pääsivät juhlimaan jääkiekon Ruotsin mestaruutta, kun HV71 voitti kuudennessa loppuottelussa Djurgårdenin 3-2. HV:n voittojuhlat käynnistäneen jatkoaikamaalin viimeisteli Laine.

urheilu
Teemu Laine.
YLE

Djurgården siirtyi 1-0-johtoon toisen erän alkupuolella, kun Andreas Holmqvist osui Marcus Nilsonin syötöstä. HV tuli kuitenkin rinnalle jo 35 sekunnin päästä, kun Pasi Puistola tinttasi Teemu Laineen syötöstä pudotuspelien toisen täysosumansa.

Heti kolmannen erän alussa HV tarrasi kiinni voittoon Djurgårdenin Marcus Krügerin istuessa jäähyllä. Maalista vastasi huikeaa kautta pelaava HV:n ykköspakkipari: Pasi Puistola syötti ja David Petrasek laukoi playoffien viidennen täysosumansa.

Neljässä edellisessä finaaliottelussa oli päädytty jatkoeriin - ja niin kävi nytkin. 2-1-maalin tehneen Petrasekin ottama jäähy kävi kalliiksi, sillä Kristofer Ottosson löi seuranneella ylivoimalla pelin 2-2:een.

Jatkoerää ei ehditty pelaamaan kuin reilut neljä minuuttia, kun Laine täräytti HV:lle voittomaalin. HV otti jokaisen voittonsa jatkoerissä, sillä se voitti toisen, kolmannen, viidennen ja kuudennen ottelun jatkoerissä. Djurgården juhli vain neljännen ottelun jatkoerässä.

Mestaruus oli HV:n seurahistorian neljäs. Aiemmat ovat tulleet vuosina 1995, 2004 ja 2008. Viime kaudella joukkue otti hopeaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat