Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

Filppula maalistaan: Harvoin näitä tulee

Ilari Filppula nousi TPS:n sankariksi, kun joukkue otti jo 3-0-johdon jääkiekon SM-finaaleissa. Filppula teki jatkoerässä 2-1-voittomaalin upean soolon päätteeksi.

urheilu
Ilari Filppula.
YLE

- Ei siinä hirveästi pyöri päässä mitään. Katsoin, että pakki tiputti siinä ja veti itseään vähän suppuun. Ajattelin koettaa, jos pääsisin ohi vähän paremmalle paikalle. Se onnistui ja ehdin vielä kiekkoon ja sain survottua sen sisään ennen kuin Lassila tökkäsi sen, Filppula kuvaili maaliaan.

- Ei näitä taida liiemmin olla. Harvoin näitä tulee, mutta toisaalta niitä ei voi tullakaan, ellei niitä yritä. Ollaan tyytyväisiä, että onnistuin tänään.

Vaikka TPS otti jo kolmannen voittonsa, pelaamisen tasoon Detroitin NHL-joukkueessa pelaavan Valtteri Filppulan isoveli ei ollut tyytyväinen. Filppulan mukaan joukkue ei ole päässyt kummassakaan Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa samalle tasolle, mitä kotikaukalossaan.

- Molemmat pelit ovat täällä olleet meiltä huonompia kuin se Turun peli. Tänään olimme ehdottomasti arempia kuin ensimmäisessä pelissä, mutta niin oli myös HPK. Välillä olimme helisemässä ja saame kyllä kiittää maalivahtia siitä, että pääsimme jatkoajalle asti - ja siellä sitten voittoon, Filppula kiitteli Atte Engreniä.

- Meiltä puuttui tietty uskaltaminen pelata. Aina, kun saimme kiekon, tuntui, että roiskaisimme sen. Liikekin oli vajaata; tuntui, että HPK oli aina ensimmäisenä kiekoilla ja pääsi sitä kautta hallitsemaan irtokiekkoja. Toisaalta pelissämme oli paljon uhrautumista, ja sitä kautta pystyimme auttaman Engreniä.

- Tarvitsemme vielä yhden voiton. Olemme vasta ansainneet mahdollisuuden katkaista sarja kotona. Se on yksi neljästä (mahdollisuudesta), ja toivottavasti pystymme sen heti käyttämään, Filppula totesi.

28-vuotias Vantaan kiekkokoulun kasvatti pelaa elämänsä kautta. Runkosarjassa syntyneen piste-ennätyksensä (12+37=49) jatkoksi Filppula on pelannut mahtavat pudotuspelit.

- Itseluottamus on ollut hyvä koko kauden. Koko joukkueella lähti pelit hyvin heti siinä Lukko-sarjassa, ja uskon, että sitä kautta se on tullut. Joukkue- ja ketjukaverit ovat olleet koko kauden isossa osassa myös minun hyvässä pelissäni. On ollut helppo pelata heidän kanssaan, Filppula kiittelee.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat