Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Santavuori ja Salonen Ässien hyökkääjiksi

Jääkiekon SM-liigan Porin Ässät vahvistaa hyökkäystään Tuomas Santavuorella sekä Pasi Salosella. Santavuori pelasi viime kauden Pelicansissa ja Salonen Ilveksessä.

urheilu
YLE

25-vuotias Santavuori siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jossa hän on pelannut koko tähänastisen kilpakiekkouransa. Santavuori pelasi vuosina 2005 – 2009 31, 32, 40 sekä 30 pisteen kaudet. Viime kaudella laitahyökkääjä iski 14 pistettä ja hän hakeekin uralleen uutta nostetta Porin Ässistä.

- Tiedän, että pystyn pelaamaan viime kautta paremmalla tasolla. Ässillä on nuori ja nälkäinen joukkue, johon on hieno kuulua. Vahvuuteni ovat kiekollisessa pelissä ja etenkin ylivoimapelissä, Santavuori kommentoi.

Pasi Salonen on 24-vuotias laitahyökkääjä, joka siirtyy Ässiin Tampereen Ilveksestä, jonka riveissä hän iski 7+13 =20 tehopistettä. Uransa toistaiseksi parhaan kauden Salonen pelasi HPK:ssa 2007 – 2008, kun hän iski tehot 11+17 =28.

- Ässät oli minulle paras vaihtoehto. Haluan kehittyä Porissa pelaajana ja auttaa Ässiä menestymään, Salonen kertoi.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallion mukaan molempia uusia hyökkääjiä yhdistää vahva halu päästä urallaan eteenpäin.

- Tuomas Santavuori on erittäin taitava pelaaja. Hänen kiekonkäsittelytaitonsa on erittäin hyvällä tasolla. Hänellä itsellään on kova halu pukea vielä maajoukkuepaita päälle, Rautakallio kertoi keväällä 2008 leijona-paidassa debytoineesta Santavuoresta.

- Pasi Salonen on taasen viettänyt viime kaudet vähän hiljaisempaa aikaa. Uskomme, että hänen uransa lähtee Ässissä uuteen nousuun. Molempia uusia hankintoja yhdistää hyvä luistelutaito sekä ehdoton halu päästä urallaan eteenpäin, Rautakallio päätti.

Lähteet: Ässien tiedote YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat