Suora

  • Urheiluruutu

TPS:n Erkinjuntti: Suikkanen on ihme jätkä

Huippukevään jääkiekon SM-liigassa pelannut TPS-hyökkääjä Antti Erkinjuntti suitsutti mestaruustunnelmissa päävalmentaja Kai Suikkasta. Erkinjuntti myönsi, että mestaruus oli valtaisa yllätys pelaajille itselleenkin.

urheilu
Antti Erkinjuntti.
YLE

- Aika uskomaton hetki. Olo on väsynyt, mutta silti niin onnellinen. En olisi ikinä osannut odottaa ennen kauden alkua tällaista, Erkinjuntti hekumoi Hämeenlinnassa mestaruusjuhlissa.

- Joukkueen kanssa paransimme loppurunkosarjasta. Mietimme, että miksemme voisi voittaa nytkin, kun kerran kaikki joukkueet voitimme runkosarjassa. Pudotuspeleihin lähdettäessä tämä oli tavoite. Tosi kova, jonkun mielestä ehkä epärealistinen tavoite, mutta me uskoimme tähän, ja näin kävi. Tosi hienoa.

Erkinjuntti on kulkenut pitkän matkan nykyisen päävalmentajan Kai Suikkasen kanssa. Miesten tiet kohtasivat jo Rovaniemen Kiekossa, myöhemmin Kajaanin Hokissa ja nyt TPS:ssa. Lapin lahja suitsuttaa vuolaasti Suikkasta.

- On se (Suikkanen) ihme jätkä. Hyvin hyökättiin, hyvin puolustettiin ja maalivahditkin ottivat kaiken melkein kiinni. Kaikki pelaa hyvin, ja Kaitsu loi siihen hyvän, yksinkertaisen systeemin, jota noudatimme. Isoja kehitysaskelia osalla porukasta kauden aikana - siinäpä niitä syitä alkaa olla, Erkinjuntti hymyili.

23-vuotias laitahyökkääjä muodosti kevään sensaatioksi nousseen ketjun Marko Virtalan ja Jarkko Hattusen kanssa. Itse tehot 3+5=8 15 playoff-ottelussa saalistanut Erkinjuntti antoi yksinkertaisen selityksen ketjun huikealle keväälle.

- Kajaanin, Uudenkaupungin ja Rovaniemen pihajäiltä se on tullut.

Erkinjuntti tuli TPS:aan kaudeksi 2007-2008, jolloin mestaruusjuhlat olivat kaikilta osin kaukaista unelmaa. Erkinjuntti myönsikin, että siinä vaiheessa pelkkä SM-liigapaikka tyydytti, eikä unelmaa mestaruudesta juuri elätelty.

- Silloin mietin enemmänkin, että pääsisi itse pelaamaan. Oli hienoa tulla tepsiin, koska olin sitä aina kannattanut. Se oli silloin yksi unelmahomma. Silloin oli seuralla vaikeaa, mutta on mahtavaa, että saimme homman tällä tavalla urheilullisesti käännettyä, Erkinjuntti huokasi.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat