1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Halak Canadiensin muurina, Washingtonin kesäloma alkoi

Montreal Canadiens aiheutti NHL-jääkiekon kevään suurimman sensaation, kun joukkue tiputti runkosarjan voittaneen Washington Capitalsin jatkosta pudotuspelien avauskierroksella voitoin 4-3. Canadiens väänsi ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa 2-1-vierasvoiton maalivahti Jaroslav Halakin torjuntojen myötä.

Kuva: YLE

Huikeita venymisiä ja akrobaattisia torjuntoja esittänyt Halak oli ottelun ehdoton ykköstähti 41 torjunnalla.

Canadien oli ottelusarjassa tappiolla jo voitoin 1-3, mutta onnistui nousemaan voittoon supertähtiä vilisevästä Capitalsista. Viimeisenä joukkueena itäisestä konferenssista playoffseihin selviytynyt Montreal on NHL-historian yhdeksäs joukkue, joka on nykyisellä peliformaatilla onnistunut pudottamaan divisioonan kärkijoukkueen jatkosta pudotuspelien avauskierroksella.

Montrealin maaleista ratkaisevassa ottelussa vastasivat Marc-Andre Bergeron ja Dominic Moore. Bergeron teki ottelun avausmaalin aivan avauserän lopussa, kun Canadiens jauhoi ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Moore iski osumansa, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kolme ja puoli minuuttia. Moore varasti kiekon puolustaja Mike Greenilta ja ohitti 14 kertaa torjuneen Capitals-vahti Semjon Varlamovin.

Brooks Laich tökki Washingtonin ottelun ainoan osuman ohi ykköstähti Halakin ajassa 57.44. Laich sohi kiekon maalin edestä polvillaan sisään, kun Aleksander Ovetshkin oli toimittanut paluukiekon Halakin vartioimalle maalille. Capitals prässäsi ottelun lopun todella lujaa, mutta Halak kesti maalillansa, vaikka Washington pääsi pelaamaan vielä ylivoimaa ajassa 58.16.

Montreal kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella mestaruutta puolustavan Pittsburghin.