1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ovetshkin: Olen shokissa

Washington Capitalsin supertähti Aleksander Ovetshkin oli järkyttynyt, kun Montreal Canadiens sysäsi venäläistaiturin joukkueen kesälomalle NHL:n pudotuspelien avauskierroksella voitoin 4-3. Capitalsin kauden ainoa tavoite oli mestaruus.

Aleksander Ovetshkin.(Arkistokuva) Kuva: EPA

Capitals taipui ratkaisevassa ottelussa osumin 1-2.

- Olen shokissa juuri nyt. En tiedä mitä sanoa. Olimme ottelusarjassa 3-1-johdossa ja meidän piti ottaa vain yksi askel, pukuhuoneen lattiaa tuijottanut Ovetshkin sai sanottua.

Montrealin ykköstähti ottelusarjassa oli maalivahti Jaroslav Halak.

- Ennen ottelusarjan alkua kukaan ei uskonut mahdollisuuksiimme. Meidän ei uskottu voittavan edes yhtä ottelua, 131/134 laukausta ottelusarjan kolmessa viimeisessä ottelussa torjunut Halak iloitsi.

- Meillä ei ollut mitään hävittävää, kun olimme sarjassa tappiolla voitoin 1-3. Etenimme vain ottelu kerrallaan eteenpäin, ja nyt etenimme toiselle kierrokselle!

Halak keräsi luonnollisesti kehuja valmentajilta.

- Paras jäähyntappaja oli maalivahtimme, Canadiens-luotsi Jacques Martin hehkutti.

Montreal kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburghin.

- Mitä tahansa voi vielä tapahtua, jos heidän maalivahtinsa (Halak) pelaa samalla tavalla kuin kolmessa edellisessä ottelussa, Washingtonin pettynyt päävalmentaja Bruce Boudreau sanoi.

- Luulin että meillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus tänä vuonna. Olisin voinut lyödä taloni vetoa, että he eivät voita meitä kolmessa perättäisessä ottelussa tai että me teemme vain kolme maalia 140 laukauksesta, Boudreau päätti.