1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tuuli Petäjä Hyérsin suomalaisonnistuja

Purjehduksen maailmacupin osakilpailu Ranskan Hyèrsissä päättyi melko vaisuihin tunnelmiin. Kärkisijat jäivät haaveeksi kaikilta suomalaisilta, parhaasta sijoituksesta vastasi purjelautailija Tuuli Petäjä, joka oli kisan 13:s.

Tuuli Petäjä (Arkistokuva) Kuva: YLE

Sari Multala menetti finaalipaikan hylkäyksen takia, Tuuli Petäjän eiliset virheet jättivät hänet kymmenen parhaan joukosta ja Lehtinen-Baskin finaalimahdollisuudet vei yksi varaslähtö. Kokonaisuudessaan äärimmäisen vaikeat kisaolosuhteet toimivat hyvänä muistutuksena lajin vaativuudesta.

RS:X-purjelautailija Tuuli Petäjä vastasi kisan parhaasta suomalaissijoituksesta ollen 13:s.

- Urani toistaiseksi paras Hyèresin kisa! Tänään purjehdin sijat 13 ja 9. Oli hienoa päättää kisa top 10 joukossa. Elisen isot taktiset virheet maksoivat mitalipurjehduspaikan, mutta vielä on kaksi kuukautta aikaa korjata purjehdusta ennen EM-kisoja. Seuraava tasomittari on Hollannin maailmancup toukokuun lopulla Medemblikissä. Sitä ennen leireilen kaksi viikkoa Kreikassa, kertoo Petäjä.

Multala pettyi tämänpäiväiseen suoritukseensa, joka oikeutti sijaan 14.

- Kisa loppui osaltani huonosti. Tänään ei kovin moni asia onnistunut ja viiimeisessä lähdössä sain vielä toisen keltaisen lippuni eli hylkäyksen. Olen todella pettynyt tähän päivään, mutta toisaalta ole tyytyväinen siihen, että pystyin vaikeissa olosuhteissa purjehtimaan kolme hyvää päivää. Kauden pääkilpailut ovat tästä edessä ja tästä on hyvä ottaa oppia tulevaa varten, Sari Multala toteaa.

Muista radialisteista vain Tuula Tenkanen pääsi kultaryhmään ja sijoittui kokonaispisteissä sijalle 33.

49er Team Fazerin Sininen purjehti tänään kolme kultaryhmän finaalilähtöä sijoittuen kokonaispisteissä sijalle 18.

- Tänään tuuli vihdoinkin hyvin. Oli koko viikon ensimmäinen päivä kun pystyi kunnolla purjehtimaan. Valitettavasti kahdeksannen ja kolmannen sijan lisäksi teimme yhden varaslähdön, mikä vei lopullisesti mahdollisuutemme mitalipurjehdukselta, Kalle Bask raportoi.

- Olemme todella tyytyväisiä siihen, että näinkin rankan viikon jälkeen pystyimme vielä kokoamaan itsemme ja ylsimme hyviin suorituksiin. Seuraavaksi suuntaamme kohti Englantia ja kahden viikon Weymouthin leiriä. Sen jälkeen vuorossa on Hollanti ja Medemblikin kisat.

470-tiimi Joonas ja Niklas Lindgren ottivat kisan edetessä loppukirin ja sijoittuivat kultaryhmässä 33:nnelle sijalle.