2. erä: Junnuketju heräsi - Leijonat tuli tasoihin

Suomen jääkiekkomaajoukkueen peli Tshekkiä Ruotsin EHT-turnauksessa ei ole ollut parasta mahdollista. Leijonien onneksi junnuketju Teemu Hartikainen-Jori Lehterä-Mikael Granlund sai kuitenkin käännettyä pelin toisessa erässä ennakkoluulottomilla otteillaan. Hartikaisen läpiajomaalilla Suomi tasoitti ottelun 1-1:een.

urheilu
YLE

Tshekki johti avauserän jälkeen 1-0, mutta Suomi piristyi hieman toiseen erään.

Tshekillä oli puolustusalueellaan hetkittäin pahoja ongelmia varsinkin Jori Lehterän ja Petri Kontiolan kenttien kanssa. Kiekko liikkui välillä Leijonapelaajien lavoissa näyttävästi.

Tulosta ei tullut kuitenkaan kuin vasta ajassa 33.05. Jori Lehterä voitti puolustusalueen aloituksen, Mikael Granlund taisteli kiekon keskialueelle ja pelasi komealla syötöllä Teemu Hartikaisen läpiajoon. Tshekki-puolustus pääsi häiritsemään nuorta kuopiolaista, mutta tämä veivasi taitavasti kiekon ohi Tomas Vokounin ohi.

Maalin jälkeen Suomi hallitsi peliä suvereenisti. Juhamatti Aaltonen jatkoi terävää peliään Kontiolan rinnalla ja toista maaotteluaan pelaava Sami Vatanen pyrki ennakkoluulottomasti maalintekopaikkoihin. Vatanen laukoi kertaalleen kiekon tolppaan.

Vaikka hyökkäyspäässä peli Suomelta jotenkuten kulkikin, ei Jukka Jalonen joukkoineen voi olla tyytyväinen Suomen puolustuspeliin. Leijonat hukkasi liian paljon kiekkoja keskialueella ja vaikka Tshekki aneemisesti pelasikin, niin keskialueen kiekonriistoista se iski terävästi.

Ensimmäistä maaotteluaan pelaava Harri Säteri on torjunut Suomen maalilla varmasti.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat