Suora

  • Urheiluruutu

SSV:lle kullan ratkaissut Ratsula Helsingborgiin

Salibandyn Suomen mestaruuden ratkaissut puolustaja Kari-Matti Ratsula siirtyy ruotsalaisjoukkue FC Helsingborgiin. Suomalainen on edustanut urallaan vain SSV:tä, jonka kanssa hän voitti neljä mestaruutta putkeen vuosina 2006-2010.

urheilu
Kari-Matti Ratsula
YLE

- Tarvitsen uuden haasteen ja odotan Ruotsin liigassa pelaamista innolla. Olen kuullut paljon hyvää Helsingborgista ja tuntuu, että he ovat rakentamassa jotain suurta. Tavoitteenani onkin Ruotsin mestaruuden voittaminen, Ratsula kommentoi.

Suomalaispelaajan meriittilista on pitkä: häneltä löytyy seitsemän SM-kultaa, kolme Suomen cupin voittoa sekä yksi seurajoukkueiden Euroopan mestaruus SSV-paidasta. Lisäksi Ratsula on esiintynyt Suomen maajoukkueessa 22 kertaa ja ollut mukana voittamassa MM-pronssia.

- Hän on fyysisesti vahva puolustaja, jolta löytyy rutkasti kokemusta pudotuspeleistä ja tärkeistä otteluista. Ne, jotka tuntevat hänet ovat sanoneet että hänellä on positiivinen vaikutus joukkueen energiaan, Helsingborgin valmentaja Mikael Karlberg puolestaan valaisi.

Karlberg paljasti myös, että viime kaudella ruotsalaisjoukkueeseen liittyneellä Juha Kivilehdolla on ollut oma osuutensa Ratsulan hankkimiseen.

- Juhan mukaan Ratsula on erittäin luonteva pallon kanssa, laukoo kovaa ja vaikuttaa koko joukkueeseen monella tasolla. Jos haluamme menestyä pudotuspeleissä, tarvitsemme pelaajia jotka ovat tottuneet voittamaan, Karlberg jatkoi.

Helsingborg putosi tällä kaudella Ruotsin liigan puolivälierissä.

Lähteet: Lähde: FC Helsingborgin tiedote YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat