Kalevan Rasti Tiomila-voittoon

Joensuulaisen Kalevan Rastin ykkösjoukkue on voittanut Ruotsissa kisatun perinteisen Tiomila-suunnistuskilpailun. Joukkue nousi johtoon yhdeksännellä eli toiseksi viimeisellä osuudella.

Kuva: YLE

Joukkueessa suunnistivat Miika Hernelahti, Aaro Asikainen, Jan Prochazka, Tommi Tölkkö, Hannu Airila, Jere Pajunen, Adam Chromy, Philippe Adamski, Fabian Hertner ja Thierry Gueorgiou.

Toiseksi suunnisti norjalainen Kristiansand OK ja kolmanneksi saman maan Halden Skiklubb. Eroa Kalevan Rastiin tuli molemmille joukkueille yli kuusi minuuttia. Tampereen Pyrintö sijoittui neljänneksi.

- Olemme jahdanneet tätä voittoa monta vuotta, ja nyt kun se vihdoin tuli ja vielä selkeällä erolla, niin hyvät ovat fiilikset, totesi Kalevan Rastin valmennustoiminnasta vastaava Antti Harju.

Joukkue oli aloittanut valmistautumisensa Tiomilaa varten marraskuussa ja se oli asettanut itselleen tavoitteekseen voiton. Vaikka parit poissaolot vaikuttivatkin Rastin kokoonpanoon, oli joukkueella sen verran laaja taso, etteivät ne vaikuttaneet suoritukseen.

Harjun mukaan joukkueella oli pari kriittistä kohtaa kisassa. Yksi niistä nähtiin kilpailun pisimmällä eli kolmannella osuudella, jolloin Prochazka pystyi saavuttamaan kärkeä pari minuutin takaa-ajomatkalta. Tämän jälkeen joukkue ei enää pudonnut kärkitaistosta.

- Se ja Thierryn mahtava ankkuriosuus olivat voiton kannalta kulminaatiopisteitä meille.

Parina viime vuotena Tiomilan radat eivät ole olleet kovinkaan vaativia, mutta tämä vuosi teki poikkeuksen. Harjun mielestä Norrköpingin radat olivat kunnon suunnistuksellisessa maastossa.

Harjun mukaan joukkue aikoo nyt nauttia tästä voitosta parin viikon ajan ja sen jälkeen kääntää katseensa seuraavaan suureen tavoitteeseen, Jukolan viestiin.

- Kun suunnistuksesta on kyse, niin aina jää jotain pientä viilattavaa, mutta kyllä pidän tätä meidän suoritustamme vähintään tyydyttävänä ja voin sanoa, että ansaitsimme voiton.

Naisten sarjassa suomalaisista parhaiten sijoittui kirkkonummelaisen Lynxin ykkösjoukkue, joka oli kisan kahdeksas. Kisan voitti ruotsalainen IFK Lidingö SOK. Lynxin joukkueessa suunnistivat Taru Ikäheimonen, Anna Koponen, Aino Leskinen, Anne-Mari Leskinen ja Karoliina Sundberg.