Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Jortikka: Virkamieskiekko tullut tiensä päähän

Jääkiekkoliigaseura Jokerien päävalmentaja Hannu Jortikka totesi jo kuluneen kauden aikana, että joukkueen täytyy uudistua. Tiistaina Jokerit kertoi lukuisista uusista pelaajasopimuksista, mutta Jortikan mielestä on vielä vaikea sanoa, onko joukkue uudistunut tarpeeksi.

urheilu
ArkistokuvaYLE

Jortikka oli tyytyväinen siihen, että Jokerit on vaihtanut pelaajia ja nuorentanut joukkuetta. Etenkin keskushyökkääjäongelmaan se sai kolme uutta pelaajaa.

- Meillä oli keskushyökkääjien kanssa koko ajan ongelmia loukkaantumisten ja ulkomaalaispelaajien takia. Nyt se on mielestäni tilkitty, Jortikka totesi.

Hän ei kuitenkaan suostu julistamaan sitä, että Jokerit pelaisi tämän hetken kokoonpanollaan ensi kauden loppuun asti. Hakusessa onkin vielä pari vahvistusta.

- Jokainen valmentajahan haluaa tietenkin kaikki parhaat pelaajat ympärilleen, mutta tällä hetkellä meidän joukkueemme on tässä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Jortikka sanoi kryptisesti.

Viime kaudella seuran hankinnat eivät onnistuneet ja joukkue oli kauden puolessa välissä jumittunut liigan hännille. Hannu Aravirta sai lähtöpassit ja Hannu Jortikka otti vetovastuun Jokereissa. Myös kauden jälkeen seuraan tuli muutoksia, kun urheiluntoimenjohtaja Matti Virmanen jätti Jokerit.

- Nämä hankinnat on tehty seurajohdon kanssa yhdessä. Olen saanut olla siinä mukana ja olemme saaneet sellaisia pelaajia, joita olen toivonut, Jortikka sanoi naurahtaen, ettei voi nyt väistyä vastuusta, jos hankinnat osoittautuvat huonoiksi.

Intohimoa ja sitoutumista

Jokereiden omistaja Hjallis Harkimo on julistanut ryhtiliikettä ja hän haluaa Jokerit takaisin liigakärkeen vuoden kahden sisään. Jortikan mukaan on selvää, että omistajalla on omat ajatuksensa tilanteesta.

- Valmentajana olen sillä linjalla, että meidän pitää mennä eteenpäin ja edetä askel kerrallaan. Siihen meillä on realistiset mahdollisuudet, hän sanoi.

- Haluan ennen kaikkea nähdä sitoutumista ja intohimoa. Virkamieskiekko on tullut tien päähän.

Jortikan mielestä kaikkein suurin asia on se, että Jokeri-joukkue on ennen kaikkea joukkue.

- Meillä ei voi olla kaikenlaisia leirejä pukuhuoneen sisällä, vaan meidän pitää saada Jokeri-joukkue. Silloin kun meillä on joukkue, niin se menee pitkälle, Jortikka sanoi.

- Kyllä tämän kevään playoffit ja finaalit osoittivat sen, että hengellä on hirveä merkitys. Siellä oli oikeat joukkueet ja oikea henki. Sen näköistä toimintaa haluan nähdä ensi kaudella Jokereissakin.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat