Suora

  • Urheiluruutu

Harkimo vaatii täysremonttia

Jääkiekon SM-liigajoukkue Jokerien puheenjohtaja Harry Harkimo vaatii täydellistä remonttia joukkueen rakentamiseen. Jokerit esitteli tiistaina uusia vahvistuksiaan, mutta suurin muutos tapahtui jo viime viikolla, kun uirheilutoimenjohtaja Matti Virmanen jätti joukkueen.

urheilu
Harry Harkimo.
YLE

Jokerit marssitti tiistaina uusien pelaajien legioonan median eteen. Joukkuetta vahvistavat muun muassa KHL-liigasta palaava puolustaja Ossi Väänänen,TPS:n hyökkäyspäässä tuhoja tehnyt, pudotuspelien paras pelaaja Ilari Filppula ja KalPan maalin suuta tällä kaudella tilkinnyt Mika Järvinen.

Viime kauden hankinnat menivät poskelleen ja urheilutoimenjohtaja Matti Virmanen luovutti paikkansa ennen vappua. Uuden haku on päällä, mutta aikaa on vähän ja paikattavaa paljon, eikä Harkimon mukaan potentiaalisia ehdokkaita ole paljon. Harkimo odottaa vielä uudelta urheilutoimenjohtajalta mittavia uudistuksia.

- Urheilutoimenjohtajan pitää kasata joukkue seuraavaksi vuodeksi. Tämä toiminta pitää rakentaa junioritoiminnasta asti. Pitää organisoida junnut, joukkue, hankkia uusi valmentaja, tuoda vaihtoehtoja, johon me (seuran johto) olemme tyytyväisiä, Harkimo listasi.

- Toukokuun aikana tämä täytyy saada lukkoon. Työt alkavat elokuussa, kun harjoituspelit alkavat.

Puoli miljoonaa tappiota

Jos tulevatkin hankinnat pettävät, jäljet näkyvät nopeasti myös kassassa.

- Kyllä se vaikuttaa paljon. Meidän pitää pystyä tekemään positiivinen tulos. Nyt me teemme noin puoli miljoonaa tappiota. Eihän se mikään hieno asia ole.

Jokerit kaipaa Harkimon mukaan ryhtiliikettä ja uutta nostetta, sillä sen viime kausi päättyi putoamiseen jo ennen puolivälieriä. TPS otti mestaruuden kolmanneksi pienimmällä budjetilla, ja sehän ei miellyttänyt Jokeri-johtoa.

- TPS on hoitanut hommansa hyvin, me olemme hoitaneet huonosti. Sillä rahamäärällä meidän olisi pitänyt olla paljon TPS:aa edellä. Siitä tässä on kysymys. Meidän täytyy ryhdistäytyä ja hoitaa asiat paljon paremmin tulevaisuudessa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat