Suora

  • Naisten normaalimatka, Östersund
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 5.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jokerit ja HIFK kohtaavat Olympiastadionilla

Jääkiekon SM-liigan ensi talven mielenkiintoisin tapahtuma nähdään 5. helmikuuta, kun Jokerit ja HIFK kohtaavat Helsingin Olympiastadionin ulkojäällä. Viimeksi kiekko putosi jäähän Stadionilla 70 vuotta sitten välirauhan aikana vuonna 1941. Helmikuun jääkiekko-ottelun budjetti on miljoona euroa.

urheilu
YLE

Tavoite on paitsi nauttia ainutkertaisesta urheilutapahtumasta, myös tehdä jääkiekko-ottelun pohjoismainen yleisöennätys. Viime vuonna Frölundan ja Färjestadin ulkoilmaottelu keräsi Ruotsissa 31 144 katsojaa. Jos ennätys syntyy, tulee samalla kuitattua stadionin edellisen jääkiekko-ottelun tulos: Suomi-Ruotsi päättyi silloin 0-11.

- Hienoa, että vihdoinkin saadaan pää auki tämäntyyppisen tapahtuman suhteen – tätä on suunniteltu jo vuosia. Ja parasta on, että pääsemme aloittamaan suurimmalla mahdollisella tavalla, Suomen suurimmalla urheiluareenalla ja Helsingin paikallisottelulla. Tapahtumaan syntyy varmasti hyvä jännite, kun kyse on oikeasta liigapelistä ja katsomoissa kummankin joukkueen kannattajilla on oma sivunsa, jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen sanoo

Ulkoilmaottelut ovat tämän päivän muotia jääkiekossa, ja muun muassa NHL:ssä niistä on tullut vuosittainen tapahtuma. Perjantaina alkavien jääkiekon MM-kisojen avausottelu pelataan niin ikään ulkojäällä. Mikäli isäntämaa Saksan ja Yhdysvaltojen välistä kamppailua Gelsenkirchenin Veltins-Arenalla seuraa täysi tupa (75 976), se on uusi maailmanennätys.

Innanen: Stadion palaa luisteluaikaan

Olympiastadionia hallinnoiva Stadion-säätiön puheenjohtaja Maija Innanen muistuttaa, että 70 vuotta sitten stadionilla pelattiin jääkiekkoa enemmänkin.

- Minusta kaikki uudet kokeilut ovat vaivan arvoisia, jos se vain suinkin on mahdollista, Innanen totesi.

Jotta Olympiastadionilla voidaan pelata, pitää nurmikko suojata, rakentaa kiekkokaukalo, tehdä turvalliset reititykset ja suunnitella asiakaspalveluun liittyvät asiat.

- Helsingin liikuntaviraston kanssa on sovittu, että kaukalo olisi kaupunkilaisten käytössä jonkin aikaa ottelun jälkeen. Se on upeaa, koska se palauttaa stadionin luisteluaikaan. Herrat kertoivat, että kaukalossa olisi jääkiekkoa ja yleisöluistelua. Itse toivon, että siellä olisi myös pari rusettiluisteluiltaa.

Lähteet: Lähde: SM-liigan tiedote YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat