Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Pohjalla rämpinyt Tottenham palaa jälleen Euro-kentille

Valioliiga-seura Tottenham Hotspurs on pitkään julistanut, että se kuuluu Euroopan jalkapalloeliittiin. Keskiviikkoisen 1-0-voiton jälkeen Manchester Citystä seuralla on erittäin hyvä mahdollisuus osoittaa tämä todeksi.

urheilu
YLE

Peter Crouchin loppuhetkien puskumaali johdatti Tottenhamin voittoon Manchester citystä ja nosti samalla joukkueen Valioliigassa neljännelle sijalle. Neljäs sija on varsin arvokas, sillä se tietää paikkaa Mestarien liigan karsintaan eikä Tottenham ole aikaisemmin päässyt edes näin pitkälle.

Itse asiassa seura voi varmistaa suoran paikankin Mestarien liigaan, jos se voittaa sunnuntaina Burnleyn ja arkkivihollinen Arsenal häviää kotonaan Fulhamille. Tuolloin Tottenham nousisi liigassa kolmanneksi, kun kolme ensimmäistä Valioliiga-joukkuetta pääsee suoraan Mestarien liigaan.

Edellisen kerran Spurs pelasi Euroopan huipulla kaudella 1961-62, jolloin seura ylsi Eurooppa-cupissa aina välieriin asti. Tämän jälkeen seurahistoriassa seurasi lukuisia vuosia tiukkoja tappioita ja Valioliigan sarjataulukossa keskivaiheille sijoittumisia.

Redknappilla menestys hyppysissään

Tottenhamin tämän kauden menestys ei ole ollut mannaa ainoastaan Spurs-faneille, vaan myös monelle "neutraalille" englantilaisen jalkapallon kannattajalle. Monet ovat nimittäin tyytyväisiä nähdessään englantilaisen managerin luotsaaman joukkueen voittavan. Yhtä lailla joukkueesta saattaa nousta peräti viisi pelaajaa Englannin MM-kisajoukkueeseen.

Manageri Harry Redknappilla tuntuukin olevan menestys hyppysissään, sillä hän on nostanut joukkueen ylös pohjamudista sen jälkeen, kun otti siitä vetovastuun elokuussa 2008. Tuolloin Tottenham oli liigan pohjalla eikä ollut koskaan aikaisemmin aloittanut kauttaan yhtä huonosti.

- Meillä oli tuolloin vain kaksi pistettä ja olimme liigan pohjalla. Otti kauan päästä tähän, missä olemme nyt, Redknapp muisteli.

- Joten tämä on suorastaan fantastista. Olemme pelanneet loistavaa jalkapalloa tämän kauden aikana ja sitä on ollut miellyttävä katsoa. Tämä on ollut meille tärkeä vuosi ja on mahtavaa olla Eurooppa-peleissä mukana.

Tottenham tosin pelasi kallista uhkapeliä, kun se palkkasi 18 kuukautta sitten Redknappin managerikseen. Se maksoi Portsmouthille peräti 5 miljoonaa puntaa (noin 6,17 miljoonaa euroa), että se luopui manageristaan. Keskiviikkoiltana uhkapeli osoittautui kannattavaksi.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat