1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koskenkorvan pesäpalloilija puhallutettiin kahdesti raveissa

Koskenkorvan Urheilijoiden Janne Rauhalasta, 33, olisi voinut kehittyä huippupainija nuorempana. Mies kuitenkin valitsi päälajikseen Etelä-Pohjanmaan toisen valtalajin pesäpalloilun. Nykyään se ei enää riitä hänelle. Rauhala myös ohjastaa hevosia.

Janne Rauhala Kuva: YLE

Janne Rauhala on mielenkiintoinen pesäpalloilija. Hän ei tyydy vaihtelemaan Koskenkorvan kärkeä kentällä ja ottamaan palloja kiinni. Rauhala myös harrastaa hevosurheilua.

- Jo pikkupoikana olin kiinnostunut hevosista ja kävin tallilla isäni kanssa. Sitten hevoset eivät jostain syystä kiinnostaneet minua kymmeneen vuoteen, mutta nyt vanhemmalla iällä kipinä syttyi niihin uudestaan, kun isäni hankki jälleen hevosia, kolme suomenhevosta.

Rauhala kääri hihansa ylös tarkalleen viime kesänä, jolloin hän ajoi ohjastajakortin. Sen jälkeen mies on osallistunut neljään kilpailuun, ja paras sijoitus on kuudes.

Koskenkorvan mies on myös joutunut haasteellisiin tilanteisiin jo hevosurheilu-uransa alkumetreillä.

- Minut on puhallutettu kaksi kertaa ennen starttia. Pilli on lyöty suuhuni, Rauhala naurahtaa.

Alkometri ei kuitenkaan ole värähtänyt. Rauhala ei myöskään tiedä, miksi järjestäjät ovat kiinnostuneet juuri hänestä.

- Ehkä minulla on vain ollut hyvää arpaonnea. Mutta on hyvä, että ohjastajia puhallutetaan, ettei satu mitään onnettomuuksia.

Oma hevonen kiinnostaa

Rauhala haluaisi oppia käsittelemään hevosia nykyistä paremmin. Tällä hetkellä perhe, pesäpalloilu ja työ kuitenkin asettavat omat reunaehtonsa.

Rauhalalla on puolisonsa kanssa kaksi pientä poikaa, jotka vaativat paljon aikaa.

- He ovat jo käyneet kokeilemassa painia ja pesäpalloilua, mutta jospa he alkaisivat lukea, kun se ei kiinnostanut minua.

Rauhala kuitenkin aikoo käydä viikoittain Seinäjoen raviradalla, kun kilpailukausi alkaa.

- Haluaisin ostaa myös oman hevosen, koska laji on niin mielenkiintoinen. Siinä ei ikinä tule valmiiksi, vaan koko ajan oppii lisää ja arkihuolet unohtuvat, Rauhala myöntää.

Vaikka hevoset ovat hänelle rakkaita, mies suhtautuu niihin varauksella.

- Kavioita on tullut jalkoihini, mutta pahemmin en ole loukkaantunut ainakaan vielä.

”Koskenkorvalla mitalimahdollisuudet”

Rauhala odottaa alkavaa pesiskesää vesi kielellä. Hän luottaa Koskenkorvan Urheilijoiden mahdollisuuksiin miesten Superpesiksessä. Rauhala puhuu jopa mitalista.

- Miehet ovat pelanneet pesistä koko ikänsä ja osaavat lyödä. Kun saamme vain systeemin toimimaan, minulla on kova usko siihen, että sijoituksemme on hyvä. Ja se tarkoittaa mitalia. Ensin on kuitenkin päästävä kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa, Rauhala tähdentää.

Kouvolan Pallonlyöjiä, Vimpelin Vetoa ja Sotkamon Jymyä hän povaa runkosarjan kärkeen.

- Sitten on kuitenkin tasaista, ja yhtään ei tiedä, kuinka käy, Rauhala miettii.

Hän ottaa myös ilolla vastaan uudet sääntömuutokset.

- Hienoa, ettei miesten yli hypätä enää sisäpelissä niin paljon. Nuoret eivät voi kehittyä, jos he eivät pääse lyömään.