Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

Jukka Kataja palaa Vilpas-paitaan

Korisliigaan valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Jukka Katajan kanssa. Hän pelasi Kouvoissa kolme edelliskautta. Kataja siirtyy Vilppaan riveihin viiden vuoden tauon jälkeen.

urheilu
YLE

- Vyyryläisen valmentajapestin yhteydessä Kimmolta kysyttiin uusista vahvistuksista, ja Jukka Katajan nimi oli listan kärjessä. Kataja on meille tuttu pelaaja, pelasihan syöttötaituri Vilppaan riveissä SM-korista kolmen kauden ajan. Jukan saaminen takaisin Saloon saa seuran kannattajat varmasti tyytyväisiksi, arvioi seuran puheenjohtaja Keijo Poutiainen.

Nykyisin 28-vuotias Kataja oli nostamassa kasvattajaseuraansa Forssan Koripoikia SM-sarjaan kaudeksi 2001-02. Hän oli tulokaskaudellaan Forssan paras korintekijä 16,6 pisteen keskiarvolla, ja valittiin syystäkin vuoden tulokkaaksi. Kausi 2002-03 toi 197-senttisen laiturin Saloon, ja pesti kesti seuran putoamiseen I divisioonaan keväällä 2005.

Sittemmin Kataja pelasi selkävaivojen piinaaman kauden Torpan Pojissa, kävi auttamassa FoKoPoa divisioonassa kaudella 2006-07, kunnes hän liittyi Kouvojen miehistöön. Päättyneellä kaudella Kataja oli voittamassa Kouvojen riveissä SM-pronssia.

- Kun lähdin Forssan-vuoden jälkeen takaisin liigaympyröihin, ongelma oli kestääkö selkä. Hyvin se on kestänyt. Kolme vuotta Kouvoissa on kasvattanut minua paljon ihmisenä ja myös koripalloilijana. Suurin kruunu jäi puuttumaan, mutta kiitokset kaikille kouvolalaisille hienosta ajasta. Nyt on aika suunnata uusien haasteiden kimppuun, Kataja kiittelee.

- Edellisen Salon-pestin aikana olin vielä melkoinen raakile ihmisenä ja pelaajana, ja homma päättyi ikävästi putoamiseen. Nyt on aika maksella seuralle velkoja takaisin, Kataja suunnittelee.

Kataja innoissaan

Kataja pelasi kuluneella kaudella 37 runkosarjan ottelua, joissa hän viimeisteli keskimäärin 4,7 pistettä, poimi 2,6 levypalloa ja antoi 1,6 koriin johtanutta syöttöä pelattuaan vajaat 23 minuuttia ottelua kohden.

Vilpas-pestin haasteista 13 miesten maaotteluakin urallaan pelannut Kataja on innoissaan.

- Urheilu on keskimäärin mukavampaa kun saa tehdä sitä ehjänä. Nyt paikat ovat kunnossa, ja toivottavasti saan nauttia rakkaasta lajista terveenä. Salossa on innostus päällä, ja meidän pelaajien tehtävänä on järjestää sellaista actionia kentälle, että yleisö viihtyy, Kataja päättää.

Aiemmin Vilpas on solminut ensi kauden kattavat sopimukset Samu Kaaresvirran sekä päävalmentajan pestin ottavan Kimmo Vyyryläisen kanssa.

Lähteet: YLE Urheilu - Koripalloliiton tiedotus

Suosittelemme

Tuoreimmat