Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

"Taklasi" tuomaria - lensi ulos lätkän MM-kisoista

Norjan jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Tommy Jakobsen on saanut koko MM-turnauksen loput ottelut kattavan pelikiellon erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Jakobsen kopautti olkapäällään tuomaria Kanada-ottelussa perjantaina, kun hän oli menettänyt hermonsa tuomarin jätettyä jäähyn viheltämättä.

urheilu
Tommy Jakobsen.
YLE

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n raportin mukaan ottelun toista erää oli jäljellä vajaat kolme minuuttia, kun Jakobsen poltti päreensä. Kapteeni oli ensin keskustellut yhden tuomarin kanssa maalinedustilanteesta, josta Jakobsen vaati kanadalaisille huitomisrangaistusta.

Kun jäähyä ei tullut, luisteli Jakobsen keskialueelle ja kopautti olkapäällään toista tuomaria. Jakobsen ei pysähtynyt kevyen "yhteentörmäyksen" jälkeen vaan luisteli suoraan Norjan vaihtoaitioon. Ottelun jälkeen norjalaiskapteeni vakuutteli syyttömyyttään ja väitti tilannetta vahingoksi. IIHF tutki videoita ja totesi tapahtuman kuitenkin tahalliseksi.

39-vuotias Jakobsen matkustaa pelikieltonsa myötä takaisin kotimaahansa. Norja kärsi Kanadalle perjantain ottelussa 1-12-rökäletappion.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat