1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kossun Latvalan lyönnit liikaa Kirille

Jukka Latvala oli pääosissa Koskenkorvalla, kun sarjanousija Jyväskylän Kiri kukistui suoraan kahdessa jaksossa (5-1, 5-2). Latvalan saldo mailan varressa oli 1+5.

Kuva: YLE

Kiri aloitti ottelun juoksut toisessa vuorossa Mikko Rantalahden komealla merkatulla välilyönnillä. Koskenkorva vastasi välittömästi toisen tasoittavalla. Ensin Janne Rauhala iski tyhjään kenttään kunnarin ja hetkeä myöhemmin Jukka Latvala puhkaisi kakkospuolen tuloksena 1+3. Ensimmäisen jakso meni Koskenkorvalle 5-1.

Latvala, joka jäi ensimmäisessä jaksossa mailan varteen, aloitti toisen jakson ajosta. Hän löi Janne Rauhalan kotiin ja tilanteeksi 1-0. Kiri tasoitti heti seuraavassa sisävuorossa, kun Mikko Rantalahti oli mailanvarressa.

Koskenkorvan jatkoi juoksujuhliaan seuraavassa vuorossa, kun jokeri Tuomas Tallbacka puhkaisi kakkosrajan tuloksena 1+2. Latvala täydensi päiväänsä kotiuttamalla vielä Veli-Pekka Yli- Hirvelän. Kalle Virolainen kavensi vielä viimeisen tasoittavalla 2-5, mutta siihen Kirin kiri hyytyi ja Koskenkorva vei kolme sarjapistettä.

Koskenkorvan pelinjohtaja Juha-Pekka Soini oli huojentunut mies.

- Latausta oli paljon ja tämä näkyi ottelun alussa. Jukka Latvalan ja Tuomas Tallbackan hienot lyönnit käänsivät pelin meille. Taistelu tahto oli joukkueellani hyvä, Soini sanoi.

Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen harmitteli joukkueensa sisäpeliä.

- Yhdeksällä 3-tilanteella harvoin voitetaan. Sisäpeli jämähtää käsittämättömiin asioihin, mitkä eivät kuulu pesäpalloon, Karttunen manasi.