Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Sami Kapanen päätti komean pelaajauransa

Jääkiekkoilija Sami Kapanen lopettaa komean pelaajauransa. Vuoden 1995 maailmanmestari ja Leijonien vakiokalustoon kuulunut laitahyökkääjä on KalPan uusi toimitusjohtaja.

urheilu
YLE

Kapanen, 36, aloittaa KalPan toimitusjohtajana 1. kesäkuuta. Hän on myös KalPan pääomistaja ja KalPa-Hockey Oy:n puheenjohtaja.

- Joskushan tämä iso ratkaisu pelaamisen lopettamisesta on kuitenkin tehtävä ja nyt aika tuntui oikealta aloittaa uudenlaiset haasteet jääkiekon parissa. Olen laittanut yhtiöön sen verran pääomaa, että motivaatiota löytyy yhtiön kehittämiseen myös tulevaisuudessa, Kapanen sanoo seuran verkkosivuilla.

Kapasen SM-liigaura alkoi KalPan riveissä kaudella 1990-1991. Hän siirtyi NHL-jäille vuoden 1995 maailmanmestaruuden jälkeen. Kapaselle kertyi taalajäillä 918 ottelua 12 kauden aikana.

Viimeiset kaksi kautta hän pelasi SM-liigaa KalPan kapteenina. Kausi 2009-2010 päättyi KalPan osalta tappioon pronssiottelussa JYPiä vastaan.

Urallaan 128 A-maaottelua pelannut Kapanen oli myös Leijonien kapteeni tämän kevään Saksan MM-kisoissa. Maajoukkueessa Kapanen saavutti vuoden 1995 maailmanmestaruuden lisäksi mm. kaksi olympiapronssia ja kolme MM-hopeaa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat