Miesten joukkue yhdeksäs EM-viestissä

Suomen miesten viesti suunnistuksen EM-kisoissa Bulgariassa sai hyvän alun Topi Anjalan vaihtaessa kymmenentenä minuutin päässä viestiä johtaneesta Ruotsin kakkosjoukkueesta. Toisella osuudella Tero Föhr säilytti sijoituksen, mutta aikaero kasvoi kolmeen minuuttiin. Mats Haldin jäi kolmannella osuudella lisää ja hävisi lopussa kamppailun kuudennesta sijasta.

Kuva: YLE

Suomen joukkue oli kahdestoista maalilinjan ylittänyt joukkue, mutta EM-säännöt sallivat vain yhden joukkueen maata kohden tuloksiin, joten Ruotsin ykkösjoukkue ja Sveitsin sekä Norjan kakkosjoukkueet jäävät pois lopputuloksista. Ruotsin kakkosjoukkue ylsi siis neljänneksi.

Suomen valmentaja Janne Salmi piti miesten esitystä tasapaksuna.

- Miehet tekivät 95-prosenttisia suorituksia, kun vaaditaan sataa eli yhtään ei saa antaa löysää. Kukaan miehistä ei pystynyt venymään oman tason yläpuolelle, totesi Salmi.

Suomen miehet jäivät tasaisesti pienillä virheillä, eivätkä he onnistuneet avainhetkillä toisen osuuden alussa ja lopussa, sekä kolmannen osuuden alussa. Miesten suoritus veti Salmen mietteliääksi, sillä jotain on keksittävä ennen MM-viestiä elokuussa.

Tulokset, EM-viesti, Bulgaria

1) Sveitsi (Matthias Müller, Fabian Hertner, Matthias Merz) 1.54.44

2) Ranska (Frederic Tranchand, Phillippe Adamski, Thierry Gueorgiou) 1.55.20

3 Norja (Holger Hott, Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes) 1.56.36

4) Ruotsi (Erik Johansson, Anders Holmberg, Marcus Millegård) 1.56.57

5) Tshekki (Tomas Dlabaja, Jan Prochazka, Michal Smola) 1.58.23

9) Suomi (Topi Anjala, Tero Föhr, Mats Haldin) 2.00.19