1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Englannin kapteenin kisaunelma pirstaleiksi

Englannin jalkapallomaajoukkueen kapteeni Rio Ferdinand joutuu jättämään jalkapallon MM-kisat väliin. Ferdinand loukkasi perjantaina polvensa harjoituksissa ja tutkimuksissa todettiin nivelsidevamman olevan niin vakava, että kisat jäävät haaveeksi.

Kuva: YLE

Manchester Unitedin 31-vuotias keskuspuolustaja loukkasi itsensä taklaustilanteessa Emile Heskeyn kanssa. Kyseessä oli Englannin maajoukkueen ensimmäiset harjoitukset Rustenburgissa, missä Englanti pelaa MM-kisojen avausottelunsa USA:ta vastaan viikon päästä lauantaina.

Englannin päävalmentaja Fabio Capello oli jo aiemmin päivällä saanut jobinpostia kuultuaan maalivahti David Jamesin polvivaivan ärtyneen lentokoneessa matkalla Etelä-Afrikkaan. Keskikenttäpelaaja Gareth Barry on sen sijaan hyvää vauhtia toipumassa nilkkavammastaan.

Ferdinand olisi kantanut Etelä-Afrikassa joukkueensa kapteeninnauhaa siviilielämässään maineensa ryvettäneen John Terryn sijaan. Ferdinand ei Valioliigakauden aikana selkävaivojen takia ollut Manchester Unitedin aloituskokoonpanossa kuin 12 ottelun verran.

4-6 viikkoa huilaavan Ferdinandin korvaajaksi toiselle topparin paikalle on kaavailtu Michael Dawsonia, Matthew Upsonia tai Ledley Kingiä.

- Tämä on tietenkin huono uutinen ja koko joukkue on erittäin pahoillaan Rion puolesta. Se oli valitettava onnettomuus, mutta se ei johtunut kentän huonosta kunnosta, tuumi Capello.

Ferdinandin kapteeninnauhaa kantaa Englannin jalkapalloliiton tiedotteen mukaan Liverpoolin Steven Gerrard.