Valentino Rossin mestaruushaaveet haihtuivat sääriluun murtumaan

Yhdeksänkertainen ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari Valentino Rossi koki kovia lauantaina Mugellon harjoitusten lopussa. Rossi kolaroi pahasti ja sai murtuman sääriluuhunsa. Hän joutuu todennäköisesti huilaamaan ainakin kaksi kuukautta.

urheilu
YLE

31-vuotias Yamaha-tallin kuljettaja kaatui shikaanissa 15 minuuttia ennen viimeisen harjoitussession loppua. Hänet kannettiin radalta paareilla tuskaisen näköisenä. Rossilla oli jo ennestään riesana huhtikuussa sattunut olkapäävamma.

Kyseessä on Rossin uralla ensimmäinen kerta, kun hän joutuu jättämään väliin kilpailun loukkaantumisen takia. Rossin mestaruushaaveille tämä on vakava takaisku, sillä hän on jo nyt MM-pisteissä toisena tallikaveri Jorge Lorenzon perässä ja menettänee MM-sarjan seuraavat kuusi osakilpailua.

Rossi lennätettiin sairaalaan, missä hänet leikataan välittömästi. Murtuman kerrottiin olevan pahalaatuinen.

Yamaha-tallin nokkamies Lin Jarvis ei halunnut vielä spekuloida Rossin korvaajaa tallissa mentyään Rossin tueksi sairaalaan.

- Tämä on surullinen päivä moottoripyöräilylle ja faneille. Kyseessä on Valentinon uran pahin loukkaantuminen. Hänellä oli kovia kipuja ja hänet leikataan iltapäivällä.

Rossin loukkaantuminen jatkoi hänen murheellista viikkoaan. Tämän viikon torstaina Italiassa pidätettiin mies, joka oli esittänyt useita tappouhkauksia Rossia ja hänen perhettään kohtaan.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat